Lukuvuoden alku uusien tulokkaiden silmin

Ensimmäinen jakso on jo vierähtänyt yli puolen välin. Kysyimme koulun uudelta apulaisrehtorilta, yhdeltä uusista opettajista ja kahdelta uudelta opiskelijalta, miten syksyn koulutaival on lähtenyt liikkeelle. Mitä ajatuksia Sibis ja sibisläisyys ovat herättäneet uusissa tulokkaissa?Kysyimme Sibelius-lukion uusilta tulokkailta seuraavat kysymykset:

1. Millä mielin astuit tänä vuonna koulutielle? Mitä mietteitä alkava vuosi sinussa herättää?

2. Ensimmäiset viikot Sibiksessä takana? Mitkä fiilikset?

3. Mille se kuuluisa ”Sibiksen henki” ja ”sibisläisyys” näyttäytyvät uudesta tulokkaasta?

4. Kerro vähintään kolme (kiinnostavaa) faktaa itsestäsi!

Milla Rantanen, koulun uusi apulaisrehtori:

1. Tänä syksynä koulutielle astuminen oli uuden alku, joten innostuksen lisäksi olin myös hiukan jännittynyt. Uskon, että alkanut lukuvuosi on täynnä kiinnostavia kohtaamisia, uusien asioiden opettelua ja talon tapoihin totuttelemista. 

2. Ensimmäisten Sibiksessä viettämieni viikkojen jälkeen fiilikset ovat erittäin hyvät. Opiskelijat ovat avuliaita ja mukavia, henkilöstö on ottanut uuden jäsenen lämpimästi vastaan ja osaksi yhteisöä. Tänne on ollut helppo tulla uutena, kiitos siitä kaikille!

3. Vaikka tiesin, että Sibiksessä on mahtava henki, se pääsi kuitenkin yllättämään myönteisellä tavalla. Opiskelijat ovat jo nyt tehneet minuun suuren vaikutuksen taidoillaan, tiedoillaan ja sinnikkyydellään. Uskon, että tämä käsitys vain vahvistuu ajan myötä. 

4. Kiinnostavia faktoja, no faktoja ainakin… Ensimmäinen fakta: Olen harrastanut musiikkia 5-vuotiaasta saakka. Nykyään instrumenttini on laulu, mutta myös viulu ja piano ovat olleet matkan varrella mukana. Kitarakin pysyy kädessä, tosin en sitä osaa juurikaan soittaa (e-molli onnistuu). Toinen fakta: Kotonani asustelee 9-vuotias cockerspanieli, joka ei ehtinyt jäädä paikalle, kun malttia jaettiin. Luvattiin, että rauhoittuu 1-vuotiaana, mutta vauhtia ja monenlaisia tapahtumia riittää edelleen aivan pentuaikojen tapaan. Vai onkohan sitä vaan itse hidastunut..? Kolmas fakta: Työskentelin ennen tänne siirtymistä peruskoulussa apulaisrehtorina, vararehtorina, Jopo-luokan opettajana, erityisluokanopettajana ja koulunkäynninohjaajana. Koulutukseltani olen kuitenkin ranskan opettaja. 

Pipsa Haavisto, koulun ”uusi” äidinkielenopettaja


1. Innostunein, mutta jännittynein mielin. Kamalasti opittavaa Sibiksen käytännöistä ja jännittää, miten hyvin sovin opeporukkaan. Jännittää myös, pidänkö liian vaikeita tai liian helppoja tunteja. Tai no okei – aivan kaikki jännittää ainakin vähän! Positiivisen puolelle jää kaikesta huolimatta: olen itsekin musaihmisiä, joten täytyy myöntää, että olin aika innoissani, kun sain tietää, että edessä olisi kokonainen vuosi Sibiksessä. 


2. Kiireiset, turhan kiireiset. Onneksi jakson mittaan pitäisi helpottaa.. Olisi kiva, että olisi enempi aikaa jutella muiden opejen kanssa: opiskelijoiden kanssa tulee onneksi jutusteltua vähintään oppitunneilla. Kamalan kivaa porukkaa.


3. Välittömyytenä. Opiskelijat ovat hyvin välittömiä ja osa myös tosi tuttavallisia. Se on tuntunut sekä kivalta että hämmentävältä!

4. Minusta piti alun perin tulla graafikko tai arkkitehti, ei suinkaan äikänmaikka – nykyään piirrän vain omaksi ilokseni (käy kurkkaamassa instagramissa @pipsionary !). Asuin 2018-2019 puoli vuotta Soulissa,  minkä vuoksi ymmärrän hieman koreaa. 제 이름은 Pipsa입니다. 만나서 반갑습니다!

Yksi tavoitteistani on oppia pelaamaan Dungeons & Dragonsia niin hyvin, että voisin johtaa pelin lukiossa valinnaisena (ilmaisutaidon) kurssina.

Matias Itäluoma, koulun uusi musiikkilinjalainen

1. Aloitin kouluvuoteni oikein motivoituneena oppimaan ja kokemaan paljon uutta! Tämä alkava vuosi on minulle suuri askel eteenpäin elämässä. Olen muuttanut koulun takia Tammisaaresta Taliin kämppisasuntoon ystäväni kanssa, mikä merkitsee uudenlaista itsenäistymistä kotitalouden pyörittämisen ja vähän kaikenlaisen muun arjen askareen astuessa kuvioihin. 

2. Innokas fiilis, arjen moottorit alkavat pikkuhiljaa lämmetä ja minä olen valmis painamaan kaasua! Koulussa on paljon helpompaa olla oma itsensä, koska alkuun minuun suhtaudutaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti, koska minua ei vielä tunneta. Olen musiikkilinjalla, ja musiikki on enemmän läsnä kuin mitä odotin, mitä ehdottomasti rakastan! Täällä pääsee todella monipuolisesti kehittymään, jos tahtoo, ja minähän tahdon. 

3. Sibisläiset vaikuttavat olevan todella yhteinäinen yhteisö. Koulu tuntuu muutenkin todella kotoisalta paikalta, ja olen täällä välillä vähän yliaikaakin, koska tänne on mukava tulla opiskelemaan. Kaikki tulee mielestäni aika hyvin toimeen toistensa kanssa vuositasosta huolimatta. Vaikuttaa siltä, että korkeatasoinen “rekrytointi” korreloi yhteishengen kanssa aika merkittävästi, koska yleisellä tasolla tuntuu, että ihmiset ovat täällä hieman normaalia lukiota kypsempiä.

4. Tykkään pohdiskelusta, spontaaneista asioista, mutta toisalta tykkään suunnitella paljon ja tarkasti. Olen myös avoin: tykkään olla aktiivinen ja kehittyä ja suhtaudun kaikkeen positiivisesti! Soitan rumpuja, vähän pianoa ja kitaraa ja laulan bassona kamarikuorossa. Olen pelannut jääkiekkoa SM-tasolla, mutta lopetin pari vuotta sitten. Urheilu on silti tärkeä osa elämääni: harrastan frisbeegolfia, uintia, kiipeilyä, voimannostoa, tennistä,  golfia, ultimatea ja lentopalloa.

Aino-Maria Päykkönen, koulun uusi yleislinjalainen

1. Aloitin koulun hyvillä mielin. Oli kiva tulla uuteen kouluun ja uuteen ympäristöön. Odotin erityisesti uusiin ihmisiin tutustumista.

2. Ensimmäinen viikko meni tosi hyvin! Harmittaa vähän, kun porrastuksen takia ei pääse näkemään paljoa muita vuosiluokkia. Mitä nyt oon kuitenkin ehtinyt tutustua muihin ykkösiin, niin kaikki vaikuttaa tosi mukavilta!

3. Olen todella tyytyväinen, että päädyin hakemaan Sibikseen. Täällä on kiva ja avoin ilmapiiri! Vaikka oon täällä yleislinjalla, koen olevani samankaltaisten ja samoja mielenkiinnonkohteita omaavien ihmisten ympäröimänä vaikka en olekaan tanssi- tai musalinjalla.

4. Tykkään viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa. Toiseksi pidän lukemisesta, erityisesti kesällä, kun sille on enemmän aikaa. J akolmanneksi tykkään kaikesta musiikkiin ja tanssiin liittyvästä, kuten musikaaleista, tanssiesityksistä, konserteista ja musiikkiteatterista.

Tervetuloa uusille sibisläisille ja mukavaa lukuvuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s