Huipputulos psykologiassa

Kevään 2022 ylioppilaskokeessa psykologian kirjoitti yhteensä 6369 kokelasta, joista viisi ylsi huippupisteisiin. Yksi näistä viidestä on koulumme toisen vuositason opiskelija Inkeri Härkönen.

Psykologian valiovastaajien kunniaksi järjestettiin Opetushallituksessa kesäkuun alussa arvokkaat ja lämminhenkiset juhlat, jossa nostettiin maljoja, pidettiin kannustavia puheita ja kilvan ylistettiin kirjoittajien kykyjä ja taitoja. Psykologianopettajat ry ja Psykologiliitto palkitsivat sekä opiskelijat että heidän opettajansa.

Ylioppilastutkintolautakunnan psykologian jaosvastaava Nils Sandmanin mukaan poikkeuksellisen korkeatasoinen suoriutuminen psykologian ylioppilaskokeessa osoittaa Inkerin osaavan luovasti soveltaa ja kehitellä hankkimaansa tietoa. Opiskelijana hän on poikkeuksellisen hyvin organisoitunut ja syvästi motivoitunut. Paineenalaisenakin Inkeri on pystynyt tehokkaasti hyödyntämään sekä järkeen että tunteisiin liittyviä voimavarojaan ja kyennyt näin korkeatasoiseen luovaan suoritukseen.

Psykologiliiton puheenjohtaja Jari Lipsanen kehotti jokaista valiovastaajaa olemaan ylpeä itsestään. Hän kertoi haastavansa itsensä vuosittain psykologian ylioppilastehtävillä: ”Vuosi vuodelta ne ovat käyneet yhä soveltavimmiksi ja tätä kautta haastavammiksi.”

Kun Nils Sandman tiedusteli, kysyttiinkö kokeessa opiskelijoiden mielestä olennaisia asioita, Inkeri vastasi: ”Kyllä. Tykkäsin kokeesta tosi paljon!”

Tuleville kirjoittajille Inkeri antoi ohjeeksi sen, ettei kannata liiaksi stressata. Riittää kun tekee niin hyvin kuin itse pystyy ja jaksaa. Itse hän valmistautui kokeeseen lukemalla kurssikirjat, tekemällä ajatuskarttoja ja muistiinpanoja sekä käyttämällä vapaata mieleen palauttamista. Inkerin mukaan psykologian kirjoituksissa pärjää, kun ymmärtää kokonaisuuksia ja osaa soveltaa teorioita laajasti.

Kerrassaan mahtava suoritus – onnea vielä kerran Inkeri!

Teksti ja kuvat: Minka Kallio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s