Timo Kalliokoskelle voitto Suomalaisessa kirjoituskilpailussa

Sibelius-lukion abiturientti Timo Kalliokoski voitti vuoden 2021 Suomalaisen kirjoituskilpailun. Palkitsemistilaisuus pidettiin 2.3.2022.

Kilpailun suvereeni voittaja.

Helsingin Suomalaisen Klubin järjestämän kirjoituskilpailun teemana oli ”Koulutusta, osaamista ja demokratiaa”, ja esseeaiheiden toivottiin innostavan lukiolaisia pohtimaan osaamisen ja koulutuksen merkitystä demokraattisen ja toimivan yhteiskunnan ja yksilön kannalta.

Loppukilpailuun osallistui 70 kirjoitusta, ja sen selkeäksi voittajaksi erottui Timo Kalliokoski hienolla esseellään ”Mitä jää mieleen ruuduiltas, etäkoulutie?” Esseessään Kalliokoski pohtii V. A. Koskenniemen Koulutie-runon (1924) innoittamana kouluympäristön materiaalista merkitystä nuorille.

Palkinnoksi voittajalle myönnettiin 1000 euroa, diplomi, Suomen Kuvalehden vuosikerta sekä Otavan kirjalahjoja. Voittoessee julkaistaan tulevassa Suomen Kuvalehden numerossa, ja se tulee luettavaksi myös kilpailun kotisivuille (suomalaisuus.fi).

Suomalainen kirjoituskilpailu järjestettiin 14. kerran yhteistyössä Opetushallituksen, Äidinkielen opettajain liitto ry:n, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL ry:n, Otavan ja Suomen Kuvalehden sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa.

Lisätietoa kilpailusta ja muista palkinnon saaneista on kirjoituskilpailun sivuilla suomalaisuus.fi.

Lämpimät onnittelut Timolle loistavasta esseestä ja ansaitusta tunnustuksesta!

Teksti ja kuvat Jami Koponen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s