Sibelius-lukiolle vihreä lippu

Sibelius-lukio sai neljännen kerran Vihreän lipun käyttöoikeuden osoituksena laadukkaasta ympäristötyöstä! Outi Raiskinmäki esittelee Sibelius-lukion ympäristöohjelmaa ja tasa-arvokyselyn tuloksia.

Vihreä lippu -toimikunta myönsi Sibelius-lukiolle Vihreän lipun käyttöoikeuden tunnukseksi laadukkaasta ympäristötyöstä. Toimintamme täyttää Vihreän lipun myöntämiselle laaditut kriteerit osoittaen, että kestävän kehityksen arvot sekä pitkäjänteinen ympäristökasvatuksen edistäminen ovat kiinteä osa kasvatustoimintaanne. Voimme olla ylpeitä saavutuksestamme!

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa, joka toimii lähes kaikissa Euroopan maissa ja on laajentunut muihinkin maanosiin, viimeisimpänä Aasiaan, Afrikkaan, Australiaan ja Amerikkaan. Liki 50 000 koulua käyttää ohjelmaa ympäristöohjelmanaan, ja se tavoittaa yli 16 miljoonaa lasta ja nuorta. YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. Vihreä lippu -ohjelman periaatteet ovat osallisuus, ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus, jatkuva parantaminen ja yhteistyö.

IMG_0321.JPG
Kevään ympäristötapahtumassa painettiin suosittuja Sibis-kangaskasseja.

Ympäristönsuojelusta tulee helposti mieleen kierrättäminen ja ilmastonmuutos. Vaikka ne ovatkin tärkeitä aiheita, voidaan ajatella vielä laajemmin –ympäristönsuojelua on myös kauneuden ja hyvän ilmapiirin vaaliminen.

Koulussamme teetetyn tasa-arvokyselyn mukaan Sibelius-lukiossa on hyvä olla. Täällä saa olla juuri sellainen kuin on. Tämä on loistavaa! Kyselyssä ilmeni myös haasteita, johon kyselyn pohjalta laadittu tasa-arvosuunnitelma ja siihen kirjatut konkreettiset toimet pyrkivät vastaamaan. Esimerkiksi liikuntarajoitteisen näkökulmasta koulumme näyttäytyy vähintään haastavana loputtomine portaineen. Hyvää ilmapiiriäkään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Sen vaaliminen koskee ihan jokaista. Koulun siisteys ei ole vain siivoojien kontolla, eikä hyvä ilmapiiri ole sama kuin muutaman yksittäisen porukan hyvä meininki.

IMG_0319.JPGJotta muistaisimme nämä tärkeät teemat ja puuttuisimme aktiivisesti mahdollisiin haasteisiin, on kouluumme sijoitettu useita Syrjinnästä vapaa alue -merkkejä. Koulumme on siis osa kansallista Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaa.

IMG_0254.JPG
Akseli Manner soitti Tähtien sodan tunnusmusiikkia koulun pihalla ympäristötapahtuman jälkeen.

Tänä vuonna Vihreä lippu -toimikunta kiitti erityisesti sitä, miten olimme ottaneet juuri nämä tärkeät sosiaalisen kestävyyden teemat huomioon toiminnassamme. Hyvä me! Jatketaan samaan malliin! Elämäniloa, rauhaa ja rakkautta!

IMG_0317.JPG
Outi Raiskinmäki.

Teksti: Outi Raiskinmäki
Kuvat: Silvia Hosseini

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s