Alkusyksyn tunnelmia

Sibelius-lukion syyslukukausi käynnistyi 11. elokuuta. Aloituspäivän ja syysloman väliin on mahtunut monenlaista.

Syyslukukauden avajaiskonsertti pidettiin juhlasalissa 15.8. Varsinaisten esitysten lisäksi sibisläiset pääsivät osallistumaan Jäätelökesä-yhteislauluun, jonka stemmat musiikinopettaja Hannu Sorsa oli opettanut jo koulunaloituspäivänä. Tunnelma oli kaikin puolin iloinen ja riehakas eli perinteisen sibismäinen. Musiikkinumeroiden lomassa nähtiin ykkösvuositason tanssijoiden esitys:

Ensimmäisen vuositason tanssijoiden esitys.

Avajaiskonsertin lisäksi uudet opiskelijat pääsivät pitämään hauskaa tuutoreiden järjestämässä tutustumisiltapäivässä Suomenlinnassa 3.9.

Varsinainen työnteko aloitettiin keskiviikkona 13.8. Ykköset opettelivat lukio-opiskelun rutiineja samalla, kun toisen ja kolmannen vuoden valmistautuivat syksyn ylioppilaskirjoituksiin. Niissä ahkeroitiin 8.–22.9. Sibelius-lukion opettajat puolestaan pääsivät rehkimään kirkkovenesoutukilpailussa elokuun lopulla.

Taidesyksy jatkui 1. lokakuuta Ykkösten illassa, joka järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Musiikin- ja tanssinopettajien järjestämä tapahtuma oli ainutlaatuinen sikäli, että esiintymässä olivat kaikki ensimmäisen vuositason opiskelijat. Yleisöä oli valtavasti, ja juhlasalin lämpötila nousi varsin kuumaksi mahtavan tunnelman myötä.

Illan avauskappaleena oli perinteinen eteläafrikkalainen kansanlaulu Shosholoza, josta kuultiin Reijo Aittakummun kuorosovitus.
Illan avauskappaleena oli perinteinen eteläafrikkalainen kansanlaulu Shosholoza, josta kuultiin Reijo Aittakummun sovitus isolle kuorolle.

Illan aikana nähtiin erilaisia taidonnäytteitä lähes satapäisen kuoron lauluesityksestä hip hop -tanssiin sekä Mozart- ja Debussy-pianotulkinnoista Happoradio- ja Florence & the Machine -covereihin.

Sofia Tengvall, Roosa Punkari, Kaarina Sihvola ja Roosa Punkari esittämässä Colbie Caillatin Try-kappaletta.
Sofia Tengvall, Roosa Punkari, Kaarina Sihvola ja Roosa Punkari esittämässä Colbie Caillatin Try-kappaletta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s