Vanhojentanssit 2021

Sibelius-lukion vanhojentanssit 19. vuosiluokalle järjestettiin 15.10.2021 koulun juhlasalissa. Oppilaat oli jaettu kolmeen esiintymisryhmään. Kaikki ryhmät pääsivät tanssimaan sekä päivällä että illalla. Illan esitys livestriimattiin myös Youtubeen.

Kulkue Wanhoihin.

Tanssit ohjasivat koulun liikunnanopettaja Josefiina Koski ja tanssiopettaja Leena Nordberg. Tapahtumaa oli siirretty helmikuusta aina lokakuuhun asti koronaviruksen vuoksi. Oppilaat olivat harjoitelleet tansseja keväällä etänä ennen syksyn harjoituksia paikan päällä. Aika tanssien opettelulle oli erityisjärjestelyjen takia hyvin rajallinen. Josefiina Koski kertoo syksyn harjoitusten olleen hektisiä ja kiireisiä, mutta tanssien sujuneen hyvin oppilaiden oma-aloitteisen lisäharjoittelun tuloksena.

Kuva tanssitreeneistä.

Ennen tansseja kävimme haastattelemassa harjoituksissa myös tansseihin osallistuvia Katriina Forstrenia ja Polina Gutsolia. Katriina ja Polina olivat myös mukana luomassa tämän vuoden omaa tanssia. “Omaa tanssia suunniteltiin jo keväällä etänä, ja se toi piristystä arkeen”, tanssijat kertovat. Syksyn kiireistä huolimatta tanssimaan lähdettiin myös rennoin fiiliksin – tärkeintä päivässä on pitää hauskaa kavereiden kanssa.

Oman tanssin koreografit: Katriina ja Polina.

Itse tansseissa tunnelma oli upea ja elegantti. Sibelius-lukiolle tyypillisesti koulun oppilaista koostuvan salonkiorkesterin livemusiíkki loi juhlasaliin tyylikkään ja juhlallisen atmosfäärin. Esityksen viimeisteli upeat kohdennetut valot, jotka korostivat eri tanssityylien ominaispiirteitä. Itse tanssimassa olevat oppilaat toisesta tanssiryhmästä kertoivat tunnelman olleen korkealla tanssipäivänä ja kaikkien olevan helpottuneita ja onnellisia tanssien järjestymisestä haasteiden jälkeen.

Alkuasetelma.
Wanhojen orkesteri ja Hannu Sorsa.
Tunnelmia omasta tanssista.

Kiitos upeasta illasta!

Teksti: Elsa Paakkinen

Kuvat: Saimi Perkola, Juulia Jurvanen ja Matias Koriseva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s