Sinfoniaorkesterin syyskonsertti

Sunnuntaina 3.10. Sibelius-lukion sinfoniaorkesteri järjesti konsertin koulun juhlasalissa. Sinfoniaorkesteria johti Juhani Lamminmäki. Yleisöä pääsi paikalle noin 150 henkilöä, ja paikat täyttyivätkin nopeasti.

Ohjelmistossa oli neljä kappaletta: Joonas Kokkosen IV interludi oopperasta Viimeiset kiusaukset, kaksi osaa Edward Elgarin konsertosta sellolle ja orkesterille (op. 85), Pablo de Sarasaten Carmen-fantasia (op. 25) ja viimeisenä Camille Saint-Saënsin Danse Macabre (op. 40).

Sarasateessa ja Saint-Saensissa viulusolistina toimi Amanda Ernesaks ja sellokonsertossa pääinstrumenttia soitti Oona Koivukangas. Kumpikin solisti onnistui erinomaisesti ja keräsi yleisöltä suuret suosionosoitukset.

Sellosolisti Oona Koivukangas kehui tilaisuuden jälkeen kappalelistaa ”hyvin rakennetuksi, monipuoliseksi ja mielenkiintoiseksi”. Hänestä oli erityisen mukava päästä tulkitsemaan Elgarin romanttista konserttoa. Koivukangas myös kiitti Sinfiksen ja kapelimestari Lamminmäen ammattitaitoa.

Sinfistä olikin antoisaa kuunnella taas pitkästä aikaa livenä ja paikan päällä. Suurkiitos Juhani Lamminmäelle, orkesterille ja solisteille hienosta konsertista.

Teksti: Stella Äikäs & Matias Koriseva

Kuvat: Juha Salo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s