Vuoden Sibis 2015 ja Sibelius 150 vuotta

Tiistaina 8.12. juhlimme suomalaisen musiikin päivää, Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää ja Vuoden Sibis 2015 -voittajia. Vuoden Sibis -palkinnon sai tällä kertaa kaksi alumnia – tutkija-kirjailija Sakari Ylivuori ja viulisti Minna Pensola. Juhlagaalassa Pensola soitti nuorten ”kisällien” eli entisten sibisläisten, Tami Pohjolan, Abel Puustisen ja Kasmir Uusituvan, kanssa katkelmia Sibeliuksen viulukonsertosta.

Juhlapäivä aloitettiin Senaatintorilta, jonne Sibelius-Akatemia oli järjestänyt suuren yhteislaulutilaisuuden. Myös hyväntuuliset sibeliuslukiolaiset olivat mukana laulamassa Finlandia-hymniä.

IMG_1239
Akseli oli niin finlandioissaan, että hän on jokaisessa kuvassa silmät kiinni. Ilona puolestaan on iloisena edessä vasemmalla.

IMG_1261

IMG_1276
Lehtori Hosseini ja Sofia ottivat lähituntumaa etukameraan.
IMG_1259
Tara piti huolen kuvaan pääsystään. Moi!

IMG_1229

Laulajia Tuomiokirkon portailla oli valtavasti, samoin yleisöä torilla. Sää oli aurinkoinen ja tunnelma juhlapäivään sopiva – arvokas mutta riemukas!

IMG_1235

IMG_1254

Yhteislaulun jälkeen kävelimme Senaatintorilta Sibelius-lukion juhlasaliin Vuoden Sibis -gaalaan. Musiikinopettaja Tuula Kulhua avasi tilaisuuden ja kutsui lavalle Vuoden 2015 Sibiksen, Minna Pensolan.

IMG_1295

Rehtori Hannu Rantala jakoi Minnalle Vuoden Sibis -symbolin, Sibelius-veistoksen. Toinen palkinnon voittaja, Sakari Ylivuori ei päässyt juhlaan, mutta hän on luvannut vierailla Sibelius-lukiossa ensi vuoden puolella.

IMG_1302

Palkinnonjaon jälkeen Minna esitti yhdessä kisällien kanssa osia Sibeliuksen viulukonsertosta. Säestäjänä oli pianotaiteilija Heini Kärkkäinen. Esitys oli henkeäsalpaava – varmaankaan tätä rock’n’rollimmaksi ei Sibelius ole koskaan taipunut!

IMG_1352

IMG_1394
Kisällit Abel Puustinen, Kasmir Uusitupa ja Tami Pohjola.
IMG_1381
Abel Puustinen.
IMG_1387
Tami Pohjola entisen ryhmänohjaajansa, Maiju Ahon, kanssa.
IMG_1396
Tästä kuvasta ei aivan välity, kuinka fiiliksissä musiikinopettaja Hannu Sorsa oli konsertista!
IMG_1407
Minna ja kisällit aistivat Sibelius-energiaa.

IMG_1422

Vuoden Sibis -taulussa on taas kaksi nimeä lisää. Onnea Minna Pensolalle ja Sakari Ylivuorelle!

Artikkelia muokattu 13.12.

Jätä kommentti