Opiskelijavetoinen kestävän kehityksen kurssi tulossa – ilmoittaudu mukaan!

Kiinnostaako kestävä kehitys, mietityttääkö tulevaisuus? Haluatko testata ongelmanratkaisutaitojasi ja luoda jotain uutta – yhdessä muiden lukiolaisten, opettajien ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa? Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa uusi kestävän kehityksen lukiokurssi.

Kekekuva

Kurssilla pureudutaan kestävän kehityksen teoriaan käytännöllisten ongelmien avulla. Monitieteisen, ainerajat ylittävän kurssin tavoitteena on antaa opiskelijoille välineitä toteuttaa kestävyysajattelua ja kestävää kehitystä omassa elämässään.

Kurssi on opiskelijavetoinen: Opiskelijatiimit valitsevat kurssin teemat ja käsittelytavat. Tiimit voivat omien tarpeidensa pohjalta esimerkiksi pyytää haluamiaan asiantuntijoita vierailulle tai järjestää jonkin oppitunneista koulun ulkopuolisessa oppimisympäristössä. Kurssilla oppii siis myös opettajataitoja.

Kurssi järjestetään 4. jaksossa yhteistyössä Helsingin yliopiston, WWF:n ja kolmen pilottilukion kanssa. Kurssille ovat tervetulleita Sibelius-lukion, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun ja Helsingin kielilukion kaikkien vuositasojen opiskelijat. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti omassa lukiossa.

Kurssilla ei ole loppukoetta, ja se arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytyn kurssisuorituksen saamisen edellytyksenä on aktiivinen osallistuminen koko kurssin ajan. Kurssin alkutapaaminen järjestetään jo torstaina 30.11.2017 klo 16.00–20.00 Helsingin yliopiston tiloissa Kruununhaassa (Minerva-tori). Lisäksi pidetään loppugaala 26.3. klo 16.00–20.00. Jokaisen kurssilaisen tulee osallistua alku- ja lopputapaamiseen, ja niihin käytetyt tunnit vähennetään varsinaisen kurssin oppituntimääristä.

Kurssille ilmoittaudutaan 15.11.2017 mennessä Alma Muukka-Marjovuolle alma-liisa.muukka-marjovuo(at)edu.hel.fi tai Outi Raiskimäelle outi.raiskinmaki(at)edu.hel.fi Mukaan mahtuu 20 opiskelijaa. Jos haluat lisätietoa kurssin yksityiskohdista ota yhteyttä Almaan tai Outiin. Voit myös käydä tsekkaamassa hankkeen omat blogisivut osoitteesta http://blogs.helsinki.fi/opiskelijatopettajina/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s