Markus kinnuselle 10-tanssin suomenmestaruus

Sibeliuslukiolaiset saavat olla usein ylpeitä oppilaiden ja henkilökunnan suorituksista musiikin, tanssin ja tieteen aloilla, mutta tänä syksynä sibeliuslukiolainen kunnostautui myös urheilun saralla. Abiturientti Markus Kinnunen voitti parinsa Saana Pellisen kanssa 10-tanssin nuorten suomenmestaruuden. Tamperelaista Dance Team Tamperetta edustavan pari vakuutti tuomarit erityisesti vakiotansseissa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on p6izfVZhXeH89IH_uusTIvKd-yWA01aphv772CpfDQUKj6ZAJLmIi4wVH8GvoheifgfeFzJSTzkYk8TnNh6dpFW44oHQDz5ucZBT_QyEQG02VYApXSmXs2Yww2610VhIHfRcTzLy
© Jarkko Alho

Suomen Tanssiurheiluliitto järjesti yhteistyössä salolaisen Vilpas DanceSportin kanssa 10-tanssin Suomenmestaruuskilpailut 2021. Mestaruudesta tanssittiin Salohallissa 23.10.2021. Kymppitanssia kutsutaan vakio- ja latinalaistanssien kuninkuuskilpailuksi urheilijoille asetetun vaatimustason takia. 10-tanssissa esitetään vakiotansseissa valssi, tango, wienervalssi, foxtrot ja quickstep sekä latinalaistansseissa samba, cha cha cha, rumba, paso doble ja jive. Kilpailussa parien on hallittava kaikkien kymmenen vakio- ja latinalaistanssin tekniikat ja piirteet, sillä ne arvostellaan yhteispistemäärän mukaan. 10-tanssi vaatii myös hyvää fyysistä kestävyyskuntoa urheilijoilta: kilpailupäivät ovat pitkiä ja henkisesti ja fyysisesti rankkoja.

Markus Kinnunen korostaakin kilpailun kuormittavuutta: “Kilpailu oli fyysisesti hyvin raskas, kun kroppa oli pidettävä lämpimänä koko päivän ajan. Tanssimme kolmen kierroksen aikana yhteensä kolmekymmentä tanssia esittelytanssien lisäksi. Onneksi se oli kaiken sen arvoista kilpailun ollessa erittäin tasainen.”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on FzvxlBPNhAjX4Z9gUipb9lQnmTrFRVNVLfyvrpagaujZlHYn57UDvX5gyw_UZEocJ_pti9VVQie9YJX-p8kI9B0SC-tboJzS1_HNU8qRRXKGs4DtBvoeTGd1ZmubMZJn_ju1QI2K
© Jarkko Alho

Parin valmistautuminen sujui hyvin ja suomenmestaruus oli heille itsestäänselvä tavoite: “Lähdimme kilpailemaan luottavaisin mielin, sillä olimme näin korona-aikaan pystyneet harjoittelemaan hyvin koulun ohella. Tanssimme parani kierros kierrokselta ja tankkaus sekä riittävä energiansaanti onnistuivat hyvin. Tavoitteenamme oli mennä tanssimaan omaa parasta tanssiamme ja onnistuimme siinä erinomaisesti.”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on AQ-ePxgnz8V8EwF0AylFPCKG39G2O42DJLGVhQ__37lkE4cWzEGWPfeCpXVdCvsXya3lZ42ZdmZlWn0y-J3TLL5-KYDTO3hE6ITZKD5gm3zxOaIrfKkaYUSpbT_ENwkyqH0QLHK2
© Jarkko Alho

Kinnunen on luonnollisesti iloinen voitostaan: “Suomenmestaruus on kyllä kunnioitettava ja arvokas titteli. Olinkin aina miettinyt, miltä sellainen tuntuisi. Nyt voin sanoa sen tuntuvan erittäin hyvältä, vaikkei sinällään sen kummoisemmalta.”

Suomenmestaruus jäi myös kruunuksi Kinnusen ja Pellisen yhteistyölle: “Päätimme yhteisymmärryksessä kilpailun jälkeen jatkaa molemmat tanssiuriamme uusien haasteiden parissa, lämmöllä yhdessä vietettyjä vuosia muistellen. Suomenmestaruus toimi ansiokkaana päätöksenä yhteiselle kahdeksan vuotta kestäneelle tanssiurallemme.”

Onnea vielä suomenmestaruudesta!

Kuvat: Jarkko Alho

Teksti: Markus Kinnunen ja Matias Koriseva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s