Kuorojen ilta: maratonviikkojen neljäs ilta

Reijo Aittakumpu oli jälleen virittänyt koulun kuorot huippuvireeseen. Maratonviikkojen neljäntenä iltana yleisö pääsi nauttimaan monipuolisista esityksistä. Kuorot esittivät laaja-alaisesti tulkintoja eteläafrikkalaisista ja kotimaisista kansanlauluista ikivihreisiin pop- ja iskelmäkappaleisiin. Illasta teki poikkeuksellisen myös se, että kuorot pääsivät esiintymään ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen täydelle yleisölle. ”Esimerkiksi sekisläisistä yleisölle oli esiintynyt aiemmin tasan kolme laulajaa sekakuoron riveissä”, Aittakumpu kertoo.

Esityksen taltiointi löytyy myös YouTubesta! (https://www.youtube.com/watch?v=aBVgOlR5Kn4)

Kuorojen johtaja Reijo Aittakumpu loisti tyytyväisenä illan jälkeen. Hän kertoi, että tämän vuoden Maratonilta oli kuoroille vuoden ensimmäinen iso keikka, johon valmistauduttiin erityisellä intohimolle – ”normitreenien lisäksi myös viikonloppuisin.”

Aittakumpu kuvaa muutenkin iltaa erityiseksi, onnistuneeksi ja jopa liikuttavaksi. ”Kun ensimmäisen konsertin ensimmäisen biisin aplodit alkoivat, tuli tippa linssiin: ai niin, tällaista tämä oli!”

Esiintymättömyys ei näkynyt kuorojen suorituksessa, pikemminkin päinvastoin: ”Jokainen kuoro ylitti itsensä! Oli äärimmäisen hyödyllistä ja opettavaista esiintyä neljä kertaa samana iltana. Ensimmäiset keikat olivat täynnä energiaa ja latausta, illan mittaan tulkintoihin tuli syvyyttä ja rentoutta ja kuorolaiset kuuntelivat toisiaan yhä tarkemmin.”

Aittakumpu kiittää myös yleisöä, joka oli täynnä Sibiksen opiskelijoita: ”Metakka oli sen mukaista, Oli jo ehtinyt unohtua, miltä kuulostaa kun sibisläiset kannustavat omiaan.” Jos kuoronjohtajan pitäisi tiivistää ilta, sekä yleisö että esiintyjät, yhteen sanaan, olisi se ”kiitollinen”.

Teksti: Matias Koriseva

Kuvat: Stella Äikäs ja Elisa Lo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s