Tanssin ilta: Maratonviikkojen toinen ilta

Sibelius-lukion tanssimaraton järjestettiin 4.11.2021 koulumme juhlasalissa. Esiintyjiä oli joka vuositasolta: ensimmäisen vuositason opiskelijat esittivät legendaarisen Neljä vuodenaikaa -teoskokonaisuuden, toisen vuositason opiskelijoista monet olivat luoneet omia esityksiä ja kolmannen vuositason opiskelijat esittivät jokavuotisen abi-impron.

Kolmannen vuositason opiskelija ja abien improvisaatio-tanssissa esiintynyt Vilja Haanmäki kuvaa iltaaa lämpimäksi: ”Tuntui, että monet nauttivat esiintymisestä ja sen tuomasta pienestä, ihanasta jännityksestä. Pitkän etäajan jälkeen oli mukavaa päästä esiintymään yleisölle ja muistaa taas, kuinka ihanaa se on.” Hän uskookin, että kaikille jäi illasta hyviä muistoja.

Impro on esitystyyppinä erityinen. Siinä lavalle astelee viisi muusikkoa ja 13 tanssijaa, eikä kukaan heistä etukäteen tiedä, mitä seuraavan 15 minuutin aikana tapahtuu.  Haanmäki kuitenkin kertoo, ettei koreografiattomuus ja valmistautumattomuus välttämätät ole stressaavia asioista: ”Esiintyjän näkökulmasta tämä tunne oli vapauttava, eikä esiintymistä oikein osannut jännittää. Meillä oli ihan paras porukka ja inspiroitunut ilmapiiri, jossa oli turvallista tehdä ja kokeilla.”

Alla kuvia illan esityksistä, viimeinen kuvista on Haanmäen kuvaamasta abi-improsta:

Teksti: Matias Koriseva ja Vilja Haanmäki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s