Vinkkejä etäkoulusta selviytymiseen

Lukiot ovat olleet etäopetuksessa jo tovin ja monille opiskelijoille etäopiskelu on haastavaa. Päivät saattavat koostua makoilusta ja sisällä yksin oleskelusta. Tässä on viisi vinkkiä, jonka avulla etäopiskelu saattaa sujua paremmin.

  1. Erottele vapaa-aika ja koulu selkeästi toisistaan. Pyri tekemään koulutehtävät oppitunneilla. Jos kaikki tunneilla tehdyt tehtävät jäävät illaksi, päivärytmi sekoittuu helposti ja koulupäivät venyvät normaalia pidemmäksi. Normaalin rytmin ylläpitäminen auttaa opiskelua ja helpottaa lähiopetukseen palaamista.
  1. Vältä opiskelua sängyssä. Vaikka oppituntien aikana makoilu voi vaikuttaa houkuttelevalta, se saattaa vaikeuttaa opiskelua. Työpöydän tai muun työpisteen äärellä opiskelu auttaa erottelemaan koulupäivän ja vapaa-ajan. 
  1. Liiku! Pelkkä kotona makoilu ei ole hyväksi, joten kannattaa muistaa liikkua päivän aikana. Tee edes lyhyt kävelylenkki välitunnilla. Se auttaa jaksamaan paremmin ja keskittyä oppitunteihin päivän aikana.
  1. Tee aikataulu! Etäopiskelussa pakollisten tehtävien teko venyy helposti ja tehtävät saattaa kasaantua. Tee suunnitelma, mitä koulupäivän aikana pitää tehdä. Suunnittelu auttaa hahmottamaan paremmin pakolliset tehtävät ja suunnitelman teko saattaa vähentää stressiä.
  1. Ole armollinen itsellesi! Monille opiskelu etänä on haastavampaa kuin lähiopetuksessa. Se riittää, kun yrität parhaasi. 

Teksti ja kuvat: Aino Salonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s