Psykologia etäopetuksessa

Millaista on aloittaa uuden kouluaineen opiskelu suoraan etänä? PS1-kurssin kevään opiskelijat kertovat, mikä onnistui ja mikä oli haastavaa.

Ensimmäinen psykologian kurssimme on nyt takana päin. Pidimme kurssista, vaikka opiskelimme sen etänä koronavirustilanteen vuoksi. Suurin osa tunneista järjestettiin videopuheluina Google Meetissä. Ilmapiiri oli avoin, ja oli ihanaa nähdä myös koulukoira Woittoa kameran välityksellä. Meet-tunnit opettajan kanssa sisälsivät yleensä keskustelua, videoita tai esitelmiä. Emme koskaan joutuneet kuuntelemaan puuduttavia luentoja, vaan oikeasti opimme tekemällä asioita itse. Oli myös vapauttavaa, kun jotkut tunnit sai tehdä itsenäisesti.

Kuva: Ella Niinistö

Ryhmätöitä oli kivaa tehdä, ja ne onnistuivat videopuheluiden avulla yllättävän helposti. Pidimme eniten työstä, jossa sai itse valita oman ryhmänsä jäsenet. Koulussa on kiva tutustua uusiin ihmisiin, mutta etänä työskentely sujui saumattomammin kavereiden kanssa. Videopuhelut tuntemattomien kanssa saattoivat tuntua hiljaisilta tai joskus jopa kiusallisilta. 

Ajoittain oli hieman haastavaa pitää kiinni omista aikatauluista, koska kursseihin sisältyi tietenkin myös opiskelua tuntien ulkopuolella. Tunnit kotona olivat hyvin erilaisia, ja ajan kulku unohtui helposti. Psykologiassa työmäärä oli kuitenkin arvioitu hyvin, eikä lisätunteja kertynyt liikaa. Toisaalta koimme miinuksena sen, että kurssilla oli suhteellisen pieni määrä töitä. Hiljaisemmat opiskelijat eivät välttämättä kyenneet näyttämään aktiivisuuttaan niin vahvasti. 

Kuva: Ella Niinistö

Kaiken kaikkiaan psykologian ensimmäinen kurssimme oli mielestämme mukava ja kattava kokonaisuus myös etäopiskeltuna. Opetuksessa pysyi mukana, koska kurssi oli suunniteltu hyvin. Ohjeet ja aikataulut olivat selkeitä alusta lähtien, ja opettajalta oli myös helppoa kysyä epäselvyyksistä. Lisäksi kaikki kurssimateriaali löytyi Google Classroomista, mikä helpotti opiskelua. Kun tehtävät näki heti, sai kurssin sisällöstä konkreettisen kuvan. 

Teksti: Miimi Vuojärvi , Liina Hämäläinen, Sofia Salonen ja Ella Niinistö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s