Korkeakouluyhteistyötä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa

Voimme ylpeänä kertoa, että Sibelius-lukio jatkaa yhteistyötä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. Yhteistyötä pilotoitiin kuluneena lukuvuonna Global Music -osaston kanssa, ja saamme jatkoa ensi vuonna. Lisäksi ensi vuonna lukiolaisilla on konsertteja seuraamalla mahdollisuus suorittaa opintopisteitä valmiiksi korkeakouluopintoja varten ja saada siitä vielä lukiokurssi omiin lukio-opintoihin.  

Global Music -yhteistyö Musiikki ja kulttuuri 1 -kurssilla 

Tämän vuoden ykköset saivat kokea upeita musiikillisia elämyksiä eri kulttuurisista taustoista ammentavilta muusikoilta, jotka opiskelevat parhaillaan Taideyliopiston Sibelius Akatemian Global Music -osastolla. Oli nepalilaista kansanmusiikkia, bossa novaa, elektronisen musiikin livetekemistä, arabimusiikkia ja rumbaa. Saimme juuri tietää, että mahtava yhteistyömme tulee jatkumaan myös ensi vuonna, hurraa! 

Opiskelijoidemme palaute oli loistavaa:  

”Ne oli parhaita tunteja. Oli kivaa, kun oli aina tosi erilaisia tunteja, niin kiinnostus pysyi korkealla. Näitä olis voinut olla vaikka joka tunti.” 

Se oli tosi kivaa koska se toi vaihtelua.” 

Ne olivat lempituntejani. Varsinkin salissa olleet tunnit kuten Repcatin tunti. Kaikki niistä olivat erittäin pirteitä ja energisiä tunteja. ” 

”Sibelius-Akatemian Global Music -osasto onnistui erinomaisesti tehtävässään. Oli erittäin mukavaa saada oppia myös toisilta opiskelijoilta.” 

Raebukati Kiinasta ja saamelaistaustainen Viivi vetivät Ableton Live ohjelmalla hetkessä tehdyn improvisaatiokappaleen luokan kanssa, joka sävellettiin yhdessä tunnin aikana. 
Nemat Battah Palestiinasta opetti arabiasteikkoja ja Lamma Bada -nimisen arabiklassikkokappaleen. Hänellä oli mukanaan oma Oud -niminen kielisoitin.
Kiitos kaikille upeille harjoittelijoille Ahooralle, Premille, Emmille, Terolle, Nematille, Viiville ja Repkatille! Ensi vuonna sitten uusia kujeita!

Musiikkielämän seuraaminen yhteistyökurssi Sibelius-Akatemian kanssa vuodelle 2020-2021 

Oletko miettinyt, miten hyödyntää lukiokursseja korkeakouluopintoihin? No nyt siihen on tilaisuus! Ensi vuonna lukio-opiskelijoilla on uusi hieno mahdollisuus suorittaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kurssi ”Musiikkielämän seuraaminen”. Kurssista saa suorituksen lukion opintoihin sekä samalla kaksi opintopistettä korkeakouluopintoja Taideyliopiston avoimen yliopiston kautta.  

Opiskelijan tulee lukuvuoden aikana käydä kuuntelemassa yhdeksän konserttia ja kirjoittaa näistä raportit opettajan antamien ohjeiden mukaan. Tarkemmat tiedot kurssista löytyy linkin takaa, kurssille ilmoittaudutaan kaupunkitarjottimen kautta: 

https://opinto-opas.uniarts.fi/fi/opintojakso/S-IY10/1340


Teksti ja kuvat: Hanna-Maaria Tuomela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s