Sibelius-lukion etäbalettikurssi

Koulujen sulkeutuminen lähiopetukselta lähetti opiskelijat koteihinsa. Näin myös ensimmäisen vuoden tanssilinjalainen Biret-Iŋgá Pieski palasi kotiinsa Utsjoelle, jossa opiskelu jatkui etänä. Biret-Iŋgá kertoo, miten kotiolosuhteissa baletin harjoittelu on vaatinut luovuutta.

Lähiopetuksen keskeytymisen myötä myös balettikurssimme pidettiin etänä. Opettajamme Johanna oli suunnitellut classroomiin kurssin toteutuksen, ja se koostui opetusvideoista, jotka tuli tunnin aikana tehdä. Ennen tunnin päättymistä palautettiin jokaiselta tunnilta n. 1 minuutin pätkä videopäiväkirjaan, ja videosta sai palautteen vähän myöhemmin.

Aluksi minua harmitti kovasti, koska olin odottanut kurssia kuukausia. Johanna oli kuitenkin valinnut kivoja balettitunteja, joten tanssiminen ei itsessään ollut ongelma. Olin myös motivoitunut kokeilemaan erilaisten opettajien tunteja. Balettivideoiden lisäksi saimme myös kansainvälisenä tanssinpäivänä tehdä omat liikkeelliset julistuksemme, ja se oli oikein hauskaa!

Balettia Utsjoen keväässä.

Eniten ongelmia toteutuksessa tuotti tila. Suoritin kurssin vanhempieni luona, eikä siellä ollut juurikaan tilaa tanssia. Onneksi kuitenkin joinakin päivinä sää oli puolellani, ja pääsin toteuttamaan tehtäviä ulkona. Etäopetus tanssissa on haastanut minut aivan uudenlaisiin luoviin ratkaisuihin, en unohda tätä kokemusta koskaan!

Kuvasin mm. Stravinskyn Kevätuhrista inspiroituneen improvisaationi ja oman balettivariaationi kotipihassamme.

Minulle jäi oikein hyvä tunne kurssista ja sen suorittaminen oli lopulta kivaa. Tietenkään se ei vedä vertoja tanssitunneille muiden kanssa, mutta opin paljon uutta itsestäni ja pääsin kokemaan erilaisia ulottuvuuksia tanssiessani. Mielestäni kurssin toteutus korostaa tanssin monimuotoisuutta ja kauneutta!


Teksiti ja kuvat: Biret-Iŋgá Pieski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s