Opiskelua koronan aikaan

Lukiolaiset ympäri Suomea ovat etäopiskelleet olosuhteiden pakosta jo useamman viikon ajan. On tehty kokeita ja aloitettu uusia kursseja sekä osallistuttu lukuisiin online-tapaamisiin. Mitä sibisläiset tuumivat etäopiskelusta? Seuraavaksi Nemo, Aino ja Lili kertovat ajatuksiaan viime viikkojen opiskelusta. Ainakin unen määrä on noussut hurjasti!

Toisen vuoden opiskelija Nemo Mannermaa:

Etäopiskelu on sujunut tähän mennessä oikein hyvin! Monien reaaliaineiden opiskelu on helppoa ja kivaa, mutta esimerkiksi pitkä matikka on ongelmallinen aine. Opettajaan ei saa niin helposti ja käytännöllisesti yhteyttä ja tehtävät saattaa jäädä auki. Vinkki: tee hommat ajoissa ja nauti vapaudesta!

Nemon työpisteellä Timo odottelee ruudun toisella puolella.

Musiikkia treenailen ihan omassa huoneessa tuttuun tapaan. Laulettua tulee lähinnä Cantores Minoreksen ansiosta Jyrkin Korhosen äänenmuodostustunneilla.

Nemon musiikkinurkkaus.

Etäopiskelussa voi menettää helposti ajantajun ja toimeton olo saattaa yllättää! Sitten vaan ulos ja vähintäänkin kävelylle. Myös kavereita olisi oikein kiva nähdä livenä…

Koronan ansiosta olen kuitenkin nukkunut enemmän kuin koskaan lukion aikana!

Ensimmäisen vuoden opiskelija Aino Yamaguchi:

Etäopiskeluun vinkkejä:
1. Ergonomia! Luin Hesarin artikkelin, jossa oli suomalaisten koululaisten etäopiskelukuvia ja -kokemuksia kuluneen kuukauden ajalta. Moni retkotti sängyllä kyttyrässä ja tuijotti niska etukenossa tietokoneitaan. Yritetään pitää itsestämme huolta tänä kummallisena aikana. Se tarkoittaa päivittäistä ulkoilua ja hyvää työasentoa. Muuten menee paikat jumiin!
2. Kouluhommat kannattaa hoitaa lukujärjestyksen mukaisesti. Muuten saattaa jäädä sanakokeita ja deadlineja huomaamatta.
3. Koulusta ei kannata liikaa stressata. Onneksi sentään koulu jatkuu! Huonomminkin voisi asiat olla…
4. Some on räjähdyksen partaalla Tiktok-videoiden ja julkkiscovereiden takia, joten itse päätin pitää pientä taukoa somesta ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille.

Ainon etäopiskelupiste toimii myös viulutuntien tukikohtana.

Etäopiskelu on tähän mennessä ollut ihan kiva kokemus. Koulumatka on suhteellisen lyhyt, noin kaksi metriä. Keitän joka aamu japanilaista vihreetä teetä ja syön aamupalaa opiskellessa. Ulkona käyn kävelemässä auringosta ja merimaisemasta nauttien. Myös koeviikko oli paljon rennompi, kun ei tarvinnut säätää Abitin kanssa.

Musiikin opiskelu kotona on sujunut hyvin. Viulutunnit hoidetaan Zoomissa, ja aika kauheaahan se on. Pahinta on, kun nettiyhteys pätkii ja pitääkin lähettää opettajalle video omasta soitosta. Myös perheenjäseniä tässä säälittää. Joka päivä viulumusiikkia, huhhuh!

Kaikista vaikeinta koko sosiaalisessa eristäytymisessä on se sosiaalinen eristäytyminen. Sibistä on kova ikävä! Onneksi puhelimen kautta voi olla yhteydessä kavereihin. High School Musicalia lainaten ”We’re all in this together!”

Myös opettajille terveisiä, että tehtäviä tuntuu olevan enemmän kun koulussa on ollut koskaan. Aikaa ei olekaan yhtään enempää kuin arkenakaan. Koulun lisäksi etäopiskeluun sisältyy myös monilla musiikki- ja tanssiharrastukset, jotka vie paljon aikaa. Pyydän siis armoa!

Tanssilinjan toisen vuoden opiskelija Lili Lampén:

Etäopiskelu on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. On mukavaa, kun voi itse rytmittää opiskelua, mutta välillä rutiinista kiinni pitäminen on hankalaa. Yleensä opin hyvin kuuntelemalla oppitunneilla ja keskustelemalla aiheista, joten pitkiin kirjallisiin tehtäviin on ollut vaikea keskittyä. Opiskellessa kannattaa muistaa myös taukojen pitäminen ja ulkoilu, joiden jälkeen voi vähän reippaampana palata koulutehtävien pariin.

Lili suosittelee ulkoilua opiskelun lomassa.

Tanssin harjoittelu on hieman haastavaa, kun tilaa on vähän. Toistaiseksi olen vain lenkkeillyt ja tehnyt lihaskunto- ja tekniikkaharjoituksia kotona.  

Jos on huolissaan ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisestä ja tärkeiden kurssien suorittamisesta etäopetuksen aikana, kannattaa muistaa, että kaikki ovat nyt samassa tilanteessa.

Makoisat eväät auttavat opiskelussa.

Nemon, Ainon ja Lilin tapaan muutkin sibisläiset jatkavat etäopiskeluaan nyt viidennessä jaksossa. Reipasta mieltä ja tehokasta opiskelua koko Sibiksen väelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s