Tanssi- ja musiikkiproduktioiden esittelyt osa 2

Sattuipa kerran kevät, jolloin hartaasti suunnitellut ykkösten tanssi- ja musiikkiproduktiot jäivät esittämättä. Koronapandemia peruutti kaikki kevään upeat esitykset. Koska opiskelijoiden teokset olisivat olleet täyttä Sibis-laatua, esittelemme ne kuvin ja sanoin nyt.

Tanssi- ja musiikkiproduktiot ovat vuotuiset ykkösvuosikurssilaisten yhteistyöteokset, joissa liike ja musiikki kohtaavat. Kurssien TaPr1 ja MuPr1 ohjaavina opettajina toimivat tanssin opettaja Leena Nordberg ja musiikin opettaja Päivi Nummela sekä henkistä esiintymisvalmennusta tarjosi psykologian opettaja Minka Kallio.

Ensi-ilta näille töille olisi ollut neljännen jakson lopussa. Nyt sen sijaan voimme nauttia tuotoksista kuvin ja sanoin sekä kuvitella, miten musiikki täyttää huoneen ja askeleet liikuttavat kehoa. Tässä ovat loput kuusi teosta.

Punainen valo 

Tanssija: Ella Kaukonen 

Muusikko: Emily Miettunen (pasuuna) 

”Valo 

sokaisee 

kahlitsee 

vangitsee 

Siipeni tahdon levittää” 

Punainen valo on jokaisen ympärillä. 

Ihmisten katseet muita vangitsee ja painostaa. 

Suoriutuminen on pakollista. Siitä voi kuitenkin vapautua. 

Traaginen yö 

Tanssija: Ada Kero  

Muusikko: Emma Karlsten (laulu, sävellys, sanoitus) 

Teos on raaka ja tulinen rakkauskertomus, joka kertoo surusta, kostosta syvästä tuskasta menetettyä rakkautta kohtaan. Löytyykö vastaus kostosta? Tuoko se onnen vai suuremman tuskan?  

Ajatustenvirtaa 

Tanssijat: Iida Tuomi, Polina Gutsol, Veera Ruippo ja Aino MacLaverty 

Muusikot: Anni Ketola (fagotti), Peik Hietala (sähkökitara), Jere Karkamo (sello) 

Neljän tanssijan ja kolmen muusikon yhteistyönä syntyi ryhmä Septimi, jonka teos Ajatustenvirtaa käsittelee kohtaamisia, mietiskelyä ja hetkessä elämistä. Vaikutteita otimme Giacomo Puccinin oopperan Madama Butterfly kuoroteoksesta Humming Chorus, Igor Stravinskyn säveltämän Kevätuhri-baletin ensimmäisen näytöksen osasta Spring Rounds. Yhdistimme teokseemme myös improvisaatiota sekä muusikoiden että tanssijoiden osalta. Kokoonpanomme on monipuolinen: musiikin sovitimme sellolle, fagotille ja sähkökitaralle, ja tanssijat yhdistivät koreografiassa nykytanssia ja kontakti-improvisaatiota.  

Taustalla aurinko joka ei lämmitä 

Tanssijat: Liina Hämäläinen, Ruska von Konow 

Muusikko: Karoliina Poijärvi (piano, laulu) 

Taustalla aurinko joka ei lämmitä on kertomus kummasta lämmönkaipuusta. Se kulkee näkijänsä ja kuulijansa kanssa viileänvärisen mietiskelyn kautta pikkuruiseen hurmioon, joka uppoaa koruttomaan mutta kovin ristiriitaiseen suruun. 

Babotage 

Tanssija: Saaga Virtanen  

Muusikot: Erika Lindberg (sello), Jona Avela (piano), Malva Pentikäinen (huilu),  

Maija Lappalainen (kitara) 

jälleen suloinen babotage, vaiko sabotage? sä putosit mun ansaan.  
 
babotage tarkoittaa koreaksi idioottia, mutta esityksemme ei suinkaan kerro idiooteista. vaan meistä: saagasta, erikasta, jonasta, maijasta ja malvasta. tuomme tunteemme esiin tanssin ja musiikin keinoin – yhdessä.  
 
”joku ei jättäis milloinkaan 
nöyränä vartois vuoroaan 
kukaan ei tunnu keltään 
kuka korvaa ystävää” 

Reflections

Luovan esiintyvän taiteen ryhmä Reflections yhdistää täysin toisistaan poikkeavat musagenret broadway musikaaliksi. Tsaikovskin baletista päästään Piazzollan tangoon ja lopultaThelenius Monkin swingiin. Abbaa ei voida unohtaa!

Muusikot Saara Lassila ja Venla Korhonen yhdessä tanssijoiden Miina Pehkonen, Sanni Ruutu sekä Aino Aura kanssa ovat yhdessä lyöneet viisaat päänsä yhteen ja valmistaneet tämän ennennäkemättömän shown. Tältä spektaakkelilta et halua välttyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s