Sibelius-lukio houkuttelee jaksonvaihtajia

Sibelius-lukio on suosittu jaksonvaihtajan kohdekoulu. Kolmannessa jaksossa Sibiksen opiskelijakunta on vahvistunut useammalla jaksonvaihtajalla. Nyt Joel ja Eveliina kertovat, miten he päätyivät Sibikseen vaihtoon.

Mikä on jaksonvaihtaja? Näin vastaa Minna-opo.

Jaksonvaihtaja tarkoittaa lukio-opiskelijaa, joka haluaa omasta lukiostaan käydä tutustumassa johonkin toiseen lukioon. On aika tyypillistä, että esimerkiksi meiltä lähtee opiskelija yhdeksi jaksoksi Kallion lukioon tai Kuvataidelukioon. Myös toisessa lukiossa opiskelevan vanhojen tanssiparin mukana saatetaan mennä hänen lukioonsa kolmannen jakson ajaksi opiskelemaan, koska halutaan tanssia vanhojen tanssit samassa lukiossa.

Jos suunnittelee jaksonvaihtoa, ensin siihen pitää kysyä lupa oman lukion rehtorilta. Sen jälkeen ollaan itse yhteydessä sen lukion rehtoriin, minne haluaa mennä vaihtoon. Kun luvat ovat kunnossa, on aika olla yhteydessä vaihtolukion opinto-ohjaajaan sopimalla tapaaminen, jossa käydään läpi vaihtokoulun käytänteet ja kurssivalinnat vaihdon ajaksi.

Sibelius-lukio on suosittu jaksonvaihtokohde ja meille tuleekin vuosittain useita jaksonvaihtajia ihan ympäri pääkaupunkiseutua. Jaksonvaihdon aikana opiskelija opiskelee kyseisessä lukiossa oman opiskelusuunnitelmansa mukaisesti lukioaineita ja jaksonvaihdon jälkeen saa todistuksen suorittamistaan kursseista.  Omaan lukioon paluun jälkeen arvosanat siirretään osaksi omia opintoja.

Mitä opiskelijan pitää tietää, jos haluaa tulla Sibikseen vaihtoon?

Sibelius-lukioon vaihtoon haluaville tiedoksi, että erityistehtäväkursseja ei välttämättä voi valita vaihdon aikana. Muuten jaksovaihto voi olla avartava kokemus ja tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Kannattaa myös suunnitella jaksonvaihto niin, että se sopii hyvin omaan opiskelusuunnitelmaan. Ylioppilaskirjoisten aikana ei voi lähteä jaksonvaihtoon toiseen lukioon. Sibelius-lukio vie myös helposti mennessään eli kun tänne kerran tulee jaksonvaihtoon, haluaisi tänne aika monesti myös jäädä.

Joel on pitkän linjan sykkiläinen ja ensimmäistä kertaa uudessa koulussa.

Hei, kuka olet ja mistä tulet?

Nimeni Joel ja tulen Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta.

Minun nimi on Eveliina Yakovleva, mutta kaverit kutsuu minua Eveksi. Tulen Helsingin Uudesta yhteiskoulusta.

Miten päädyit jaksonvaihtajaksi juuri Sibikseen?

Joel: Tämä lukio vaikutti todella todella kiinnostavalta musiikista pitävälle, ja olin kuullut paljon mm. Sibiksen yhteishengestä ja tapahtumista. Lisäksi minulla oli valmiiksi kavereita Sibiksessä, mikä motivoi lisää hakemaan.

Eve: Sibis kuulosti tosi kivalta koululta.  Ajattelin, että olisi kiva päästä tänne jaksonvaihtajaksi.

Eveliina tuli Sibikseen Helsingin Uudesta yhteiskoulusta.

Kerro Sibis-kokemuksestasi.

Joel: Sibiksessä on ollut mahtavaa! Alku jännitti tosi paljon, koska vaikka tunsin valmiiksi joitain ihmisiä, on täysin uusi ilmapiiri aina jännittävää. Lisäksi olen ollut koko kouluajan 3. luokasta lukion alkuun Sykissä, joten en ole joutunut pitkään aikaan kokemaan tällaista muutosta. Parin viikon kuluttua aloin jo olla tutustunut paremmin ihmisiin. Olen saanut useita kavereita, joiden ansiosta Sibiksessä on tuntunut hyvin kotoisalta. Olen todella iloinen, että hain jaksovaihtoon. Olen varma, että Sibistä, sen tapahtumia ja etenkin ihmisiä tulee ikävä.

Eve: Sibis on paras paikka ikinä. Olen saanut täältä paljon uusia ja ihania kavereita. Opettajat ovat mukavia, ja kaikki Sibiksen oppilaat vaikuttavat todella kivoilta ja rennoilta.

Mitä eroja Sibiksessä ja omassa koulussasi on?

Joel: Sibiksessä on mielestäni Sykkiä parempi ilmapiiri etenkin uudelle lukiolaiselle. Olen itse ollut Sykissä peruskoulusta asti, joten siirtymä lukioon oli itselleni helppo. Voin kuitenkin kuvitella, että ulkopuolelta tulevalle Sibikseen on helpompi sulautua. Sibiksessä ja Sykissä on myös melko erityyppisiä ihmisiä. Sibiksessä on paljon taiteesta kiinnostuneita, mutta Sykissä esim. talous, historia ja politiikka herättävät enemmän kiinnostusta.

Eve: Sibis on rento paikka missä ei tarvitse pelätä mitään tai ketään. Välitunneilla on myös tosi kiva kuunnella, kun joku soittaa pianoa tai esimerkiksi kitaraa. 

Täydennä seuraavat.

Jos Sibis olisi ruoka, se olisi…

Joel: Burrito, joka näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.

Eve: Lasagne, koska se on lempiruokani.

Jos Sibis olisi väri, se olisi…

Joel: En osaa sanoa, mikä väri Sibis olisi, koska Sibiksessä on niin monipuolista porukkaa, että sitä kuvaa todella moni väri.

Eve: Keltainen, sillä keltainen on positiivinen ja lämmin väri. 

Jos Sibis olisi biisi, se olisi

Joel: Iben Kaukan mut lähel, koska vaikka Sykkiin palattuani Sibis on taas kauempana, tämän jakson kokemukset ja uudet kaverit tulevat pysymään lähellä sydäntäni.

Eve: Happy – Pharrel Williams tai Can’t stop the feeling – Justin Timberlake.

Keltainen Sibelius-lukio.

Lähetä terveisiä sibisläisille!

Joel: Lähetän terveisiä kaikille ihanille ihmisille joiden kanssa olen saanut viettää aikaa tämän jakson aikana. Olette ottaneet minut vastaan paremmin kuin olisin voinut toivoa.

Eve: Kiitos paljon, että sain olla täällä tämän jakson ajan. Olen saanut täältä paljon uusia kavereita ja ihania muistoja.

Kiitos haastatteluista Joel ja Eveliina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s