Pääsin kuuntelemaan tanssin lukiodiplomin kirjallisten töiden esittelyjä. Olen vaikuttunut!
Tanssin lukiodiplomi on ylioppilaskokeisiin verrattavissa oleva kypsyysnäyte. Tanssin lukiodiplomin tarkoituksena on tukea ja kuvailla opiskelijan taiteellista kehitysprosessia, jonka perustana on pitkäjänteinen tanssin opiskelu lukion aikana. Tutkielma on tanssin alueelta tehty kirjallinen työ.
Tutkielmassa on otettava monia seikkoja huomioon: mahdollinen haastateltava on etsittävä, aihe mietittävä ja teoriaan perehdyttävä. Lukion tanssidiplomit koostuvat kolmesta osata: kirjallisesta tutkielmasta, tanssillisesta tehtävästä sekä tiivistelmästä, jossa koreografi pohtii omaa tanssillista työtään.

Opiskelijoiden valitsemat tutkielman aiheet ovat kiehtovia ja käsittely syvällistä. Leo Terävä kirjoitti otsikolla ”Ammattitanssija ja yksinäisyys”. Aliina Härmä kirjoitti otsikolla ”Improvisaatio hyvinvoinnin tukena”. Heta Hurme kirjoitti otsikolla ”Virheisiin suhtautumisen opettaminen tanssipedagogiikassa”. Elli Virtanen kirjoitti otsikolla ”Improvisaation persoonalliset muodot”.

On hienoa kuulla, miten opiskelijat kuvailivat omaa oppimisprosessiaan ja sitä kaikkea, mitä oivalluksia he olivat tutkielman myötä saaneet.

Tanssitaiteen lukiodiplominäytös on Malmitalolla 24.1.2020 klo 16 ja klo 19. Tervetuloa!