Vuoden Sibis Anna Paavilainen: ”Luota itseesi ja usko unelmiisi”

Vuoden Sibis-juhlaa vietettiin perjantaina 13.12.2019. Vuoden Sibis on valittu vuodesta 2009 lähtien. Palkinnon saajaksi valitaan alallaan ansioitunut entinen koulun opiskelija. Tänä vuonna Vuoden Sibikseksi valittiin näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja Anna Paavilainen.

Anna Paavilainen tuli Mikkelistä Sibikseen opiskelemaan ja löysi koulusta heti hengenheimolaisiaan. Anna kirjoitti ylioppilaaksi 2002 ja sen jälkeen hän hakeutui Teatterikorkeakouluun. Näyttelijäksi valmistuttuaan hän työskenteli mm. Kansallisteatterissa.

IMG_0519

Annaa ahdisti teatterinäyttämöjen ahdas naiskuva, jossa naiset esitettiin usein uhkaavissa tilanteissa ja alistettuina. Hän kirjoitti Play Rape –monologin, jossa hän kritisoi näyttämöraiskauksia ja näytelmien kapeita naisrooleja. Tämä herätti keskustelua, sillä Annasta naisnäyttelijöiden työ on aivan erilaista kuin miesnäyttelijöiden.

IMG_3324.JPG
Lehtori Marjo Mela haastatteli Anna Paavilaista juhlasalissa.

Anna lähti opiskelemaan ohjaamista Stockholms Filmskolaniin ja nykyään hän kokee olevansa ennen kaikkea ohjaaja. Parhaillaan hän ohjaaja myöhemmin ylellä esitettävää nuorten sarjaa Luuserit.

Tilaisuus alkoi sekakuoron musiikkiterveyhdyksellä, jonka jälkeen lehtori Marjo Mela haastatteli Anna Paavilaista. Lopuksi opiskelijat pääsivät esittämään kysymyksiään taiteilijalle. Onnea vielä Vuoden Sibikselle!

IMG_5569.JPG
Sekakuoro esitti musiikkitervehdyksen Vuoden Sibikselle.

Teksti: Marjo Mela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s