Sibelius-lukion opiskelijahuoltotiimin rautaiset ammattilaiset

Opiskelijan hyvinvoinnin tukena on opinto-ohjaajien ja ryhmänohjaajien lisäksi terveydenhoitaja, kuraattori, psykologi ja erityisopettaja.

Opiskelijahuollon tehtävänä on edistää oppimisvaikeuksien ja muiden ongelmien varhaista tunnistamista ja niihin puuttumista sekä ehkäistä koulutuksen keskeytymistä.

Kaikki lukion opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijaterveydenhuollon palveluihin. Lukiossa on mahdollisuus saada myös psykologi- ja kuraattoripalveluja. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Seuraavaksi lyhyet esittelyt Sibelius-lukion opiskelijahuoltotiimin rautaisista ammattilaisista!

Kuka ole? Marja Lindahl

Mistä tule? Olen syntyisin Keski-Suomesta, mutta olen lapsesta asti asunut Helsingin seudulla. Olen työskennellyt psykologina noin 15 vuoden ajan lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Mitä teet Sibiksessä: työskentelen täällä psykologina.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Minulta voi varata ajan mm. tunne-elämään, ihmissuhteisiin, elämän muutoksiin tai opiskeluun liittyvissä pulmissa.

Anna jokin hyvinvointivinkki lukukauden alkuun! Pyri tekemään päivittäin jotain, josta saat voimia, tee vaikka kävelylenkki kauniissa syysluonnossa.

PHOTO-2019-08-22-10-19-54.jpg
Tämän kolmikon löytää A-aulan perältä hyvinvointikeitaasta. Vasemmalla terveydenhoitaja Pia-Veera, keskellä kuraattori Riikka ja oikeassa reunassa koulupsykologi Marja.

Kuka olet?  Riikka Häkkinen

Mistä tulet? Juuret maalla, nyt jo pitkään olen ollut helsinkiläinen. Töitä olen tehnyt kauan nuorten parissa mm. nuorisotyön ja perusopetuksen puolella. Reilun vuoden olen ollut kuraattorina toisella asteella ammatillisissa oppilaitoksissa. Tästä syksystä lähtien jaan työajan Sibelius-lukion ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston Savonkadun toimipisteen (hiusala) kesken.

Mitä teet sibiksessä? Olen kuraattori eli koulun sosiaalityön ammattilainen.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Minulle voi varata ajan monenlaisissa asioissa niin isoissa kuin pienissä. Aiheita esim. elämän ilot ja surut,  asunnonhaku, kela-asiat, kaveri- seurustelu- ja perhesuhteet, raha-asiat jne. Aina ei tarvitse olla ns. oikeaa syytä tai tietää, että kenelle koulun aikuiselle asia kuuluu, selvitetään asia yhdessä.

Anna jokin hyvinvointivinkki lukukauden alkuun! Syö iltapalaksi puuroa niin uni tulee paremmin.

file1Kuka olet? Olen Pia-Veera Kivelä.

Mistä tulet? Nyt aamulla tulin Meilahdesta.

Mitä teet sibiksessä? Olen Sibelius-lukiossa opiskelijoiden terveydenhoitaja heidän lukio ajan.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Jos haluat keskustella esimerkiksi ehkäisystä, seksuaaliterveydestä, ravitsemuksesta, unesta, rokotuksista, mielialan vaihteluista, alakuloisuudesta, ilon ja onnen asioista…. oikeastaan mistä vain. Ohjaan sitten oikeaan paikkaan, jos menee oman reviirin ulkopuolelle. Jokainen opiskelija kutsutaan terveystarkastukseen lukion 1.vuositason aikana. Jolloin jokaisella on mahdollisuus keskustella rauhassa omista asioistaan. Lukion 2.vuositason aikana nuorille kutsunta-ikäisille tehdään terveystarkastus puolustusvoimia varten.

Anna jokin hyvinvointivinkki lukukauden alkuun! Hyödynnä arjessa Sibiksen ihanat rappuset ja nosta sykettä päivän aikana useampaankin kertaan nousemalla raput ylös-alas-ylös-alas.

8694b543-f013-4cd2-8e1b-d1bfa260f0d4.JPG

Kuka olet? Olen Minna Juntunen.

Mistä tulet? Tulen Helsingin Kivihaasta.

Mitä teet sibiksessä? Olen Sibiksessä opinto-ohjaajana.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Puoleeni voi kääntyä opiskeluun, ylioppilaskirjoituksiin sekä jatko-opintoihin liittyvissä asioissa. Ja saa tulla tapaamaan myös ihan muuten vaan 🙂

Anna jokin hyvinvointivinkki lukukauden alkuun! Opiskeluvinkit: 1) Reippaile raikkaassa syyssäässä, tanssi ja kuuntele hyvää musiikkia. 2) Nuku riittävästi, syö hyvin ja ole itsellesi armollinen. 3) Nauti Sibiksestä, täällä opiskelusta ja hyvästä seurasta.

ja viimeiseksi…. ole ajoissa. Kaikessa.

file-1Kuka olet? Anne Hällfors lukion erityisopettaja

Mistä tulet? Kotoa??? Olen ollut lukiossa erityisopettajana 20v. Sitä ennen yläkoulussa.

Mitä teet Sibiksessä? Erityisopettajan antama opetus on erityisopetusta ja aineenopetusta tukevaa. Autan oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Teen myös lukitutkimuksia ja kirjoitan lausunnot esim. Ylioppilastutkintolautakuntaan.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Mkäli opiskelija tai huoltajat epäilevät oppimiseen liittyviä vaikeuksia, kannattaa ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä.  Hoidan myös erityisjärjestelyitä koontiviikolle ja ylioppilastutkintoon. Autan myös opiskelutekniikoiden harjoittelussa ja opin oppimaan asioissa.

Anna jokin opiskeluvinkki lukukauden alkuun! Parhaat oppimistulokset saa säännöllisellä työllä! Rakenna itsellesi opiskelurutiinit ja hyvät opiskelutottumukset. Muista myös lepo ja rentoutuminen.

vuosikertomusartikkeli
Kuka olet? Olen Matti Karhoja, perusaineiden opinto-ohjaaja.

Mistä tulet? Yleensä, kun olen jalkeilla, olen tulossa jostain ja menossa jonnekin.

Mitä teet Sibiksessä? Tämä on yksi toimipaikoistani. Pyrin keskittymään opiskelijoiden auttamiseen perusaineiden opintojen suunnittelussa ja suunnitelmien toteuttamisessa. Vahingossa tulee sekaannutuksi sellaisiinkin asioihin, joista pitäisi pysytellä erossa. Opinto-ohjaaja taitaa olla  virallinen ammattinimike, mutta käytännössä olen sellainen ”välivouhka”.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Jos opiskelija kokee tarvitsevansa apua kurssivalinnoissa, jatko-opintojen suunnittelussa tai ei muuten vaan tiedä, mihin tarttua, niin voi kokeilla, josko jotain osaisin asiasta sanoa.

Anna jokin opiskeluvinkki lukukauden alkuun! Osallistu säännöllisesti oppitunneille äläkä jää miettimään yksin mieltäsi askarruttavia asioita. Opiskeluyhteisössä kaikki haluavat auttaa toisiaan  parhaan taitonsa mukaan. Ajan mittaan kaikki asiat järjestyvät tavalla tai toisella.

kuva Ulla Sibis_blogi_insta.jpgKuka olet? Ulla

Mistä tulet? Kulkureiks on meidät luotu,

Hieman nuottikorvaa suotu.
Kaikki mukaan, daa-da, daa-da, daa, daa!
Eilen oltiin Mikkelissä,
Huomenna en muista missä.
Mutta tulkaa mukaan, laulaa taas saan.

Mitä teet Sibiksessä? Olen opinto-ohjaaja. Kannustan opiskelijoita elämään tässä ja nyt sekä suuntautumaan tulevaan.

Millaisissa asioissa puoleesi voi kääntyä? Puoleeni voi kääntyä monenlaisissa opintoihin liittyvissä asioissa. Autan esimerkiksi opintojen, ylioppilaskirjoitusten ja jatko-opintojen suunnittelussa.

Anna jokin opiskeluvinkki lukukauden alkuun! Huolehdi hyvinvoinnistasi, ja anna aikaa elämän tärkeille asioille! 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s