Vuoden Sibis on Arno Ahosniemi

Joulukuun 7. päivä koulun väki kokoontui jälleen kerran juhlasaliin Suomalaisen musiikin päivän ja Vuoden Sibis-tunnustuspalkinnon merkeissä.  Jälkimmäinen myönnettiin tällä kertaa vuonna 1996 ylioppilaaksi kirjoittaneelle ja nykyisin Kauppalehden päätoimittajana toimivalle Arno Ahosniemelle. 

Aktiivisesti koulun musiikkitoimintaan osallistuneen Ahosniemen rinnassa oli juhlan kunniaksi aiemmin saatu tunnustus, Pro Musica-mitaliin.  Sen saantiin oli vaikuttanut aktiivinen osallistuminen laulaen koulun kuorotoimintaan ja rocklegendoista innoittuneeseen musikaaliin, mistä nähtiin videoklippi todisteena.

screenshot 2019-01-08 10.52.25

Nuo kokemukset, tietty, antoivat eväitä esiintymiseen puhujana, vaikka nykyisen työn kiireissä lauluharrastus onkin  jäänyt.  Musiikkitilaisuuksissa hän esiintyjäpuolelta voi kuitenkin bongata usein vanhoja tuttuja eri tilaisuuksissa!  Verkoston  ja muistojen merkitystä silmälläpitäen hän kehoittikin nykyisiä opiskelijoita bilettämään koulussa!

Suomalainen musiikki juhlaan valittiin Arnon muistojen ja mieltymysten listalta: Nikkelimarkan ja tyttökuoron onnitteluserenadin jälkeen pohdittiin eurotalouden ja kasvavan nationalismin kytköstä.  Identiteettien autenttisuus ja pysyvyys nousi esiin Kurt Weillin Down in the Valley-oopperaproggista muistellessa.  Natsi-regiimiä Euroopasta paennut, niin klassisen kuin kabaree-tyylinkin hallinnut säveltäjähän meritoitui Amerikassa vielä Broadway-musikaalien tekijänäkin ja siksi Balladi Puukko-Mackiestä ja September Song ovatkin kuuluneet jazzrepertuaariin Louis Armstrongin ajoista lähtien.

Symbolista ja materiaalista välitilaa kuvasikin toisen eurooppalaisen, Amerikassa työskennelleen ja musiikkikulttuuria työstäneen, säveltäjän aaria oopperasta Rusalka. Oma ympäristö ja olemus tänä globaalin kuohunnan ja valeuutisten aikana lienee kasvava haaste.  Yhteiskunnallisten instituutioden ja median tehtävä somehuutelun painottajana ja tiedon jakajana on entistä tärkeämpi, joten odotamme innolla velvoittavaa vastaliikettä Arnon taholta! Onnittelut kuitenkin tässä vaiheessa!

img-20181208-wa0014

img-20181208-wa0019

Teksi: Marjut Haussila. Kuvat: Johanna Kajanus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s