Kestävän kehityksen kurssi Helsingin yliopiston ja WWF:n kanssa tulossa jälleen – ilmoittaudu mukaan!

Kiinnostaako kestävä kehitys, mietityttääkö tulevaisuus? Haluatko testata ongelmanratkaisutaitojasi ja luoda jotain uutta – yhdessä muiden lukiolaisten, opettajien ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa? Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa uusi kestävän kehityksen lukiokurssi.

Kurssilla pureudutaan kestävän kehityksen teoriaan käytännöllisten ongelmien avulla. Monitieteisen, ainerajat ylittävän kurssin tavoitteena on antaa opiskelijoille välineitä toteuttaa kestävyysajattelua ja kestävää kehitystä omassa elämässään.

Viime vuoden pilottihanke on siis saanut jatkoa. Kurssi on opiskelijavetoinen: Opiskelijatiimit valitsevat kurssin teemat ja käsittelytavat. Tiimit voivat omien tarpeidensa pohjalta esimerkiksi pyytää haluamiaan asiantuntijoita vierailulle tai järjestää jonkin oppitunneista koulun ulkopuolisessa oppimisympäristössä. Kurssilla oppii siis myös opettajataitoja.

Kurssi järjestetään 4. jaksossa yhteistyössä Helsingin yliopiston, WWF:n ja usean muun lukion kanssa. Kurssilla ei ole loppukoetta. Hyväksytyn kurssisuorituksen saamisen edellytyksenä on aktiivinen osallistuminen koko kurssin ajan.

Kurssin alkutapaaminen järjestetään jo tiistaina 15.1.2019 klo 16.00–19.00 Helsingin yliopiston tiloissa Kruununhaassa (Minerva-tori). Lisäksi pidetään loppugaala 4.jakson lopussa. Jokaisen kurssilaisen tulee osallistua alku- ja lopputapaamiseen, ja niihin käytetyt tunnit vähennetään varsinaisen kurssin oppituntimääristä.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viestiä wilman kautta Alma Muukka-Marjovuolle tai Outi Raiskimäelle. Mukaan mahtuu 20 opiskelijaa. Jos haluat lisätietoa kurssin yksityiskohdista ota yhteyttä Almaan tai Outiin. Voit myös käydä tsekkaamassa hankkeen omat blogisivut osoitteesta http://blogs.helsinki.fi/opiskelijatopettajina/

 

 

Screenshot 2018-12-05 12.55.11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s