2.-4.vuositason vanhempainillassa aiheina ylioppilastutkinto ja iloinen stressi

Keskiviikkona 24.10. Sibelius-lukiossa järjestettiin 2.-4.vuositason vanhempainilta. Ohjemassa oli alkuun vapaata keskustelua ajankohtaisista aiheista ryhmänohjaajan, muiden vanhempien ja opettajien kanssa. Tämän jälkeen saimme nauttia taiteesta.
Vuorossa oli Hanna Tuomelan johtaman kamarikuoron kaunis esitys sekä hienolla taiteiden välisellä yhteistyöllä toteutettu tanssiteos Muistan vain pysähdykset. Tanssi ja koreografia oli Isabella Mansnéruksen ja Johan Högstenin käsialaa. Pianoa soitti Miika Hentilä. Lavastuksen, puvustuksen ja videon oli suunnitellut Reetta Sepponen.

IMG-20181025-WA0006
Sibelius-lukion kamarikuoro tällä kertaa Hanna Tuomelan johdolla.

Seuraavaksi ohjemassa oli Rehtorin puheenvuoro ylioppilastutkinnosta. Rehtori kertoi perusasioita ylioppilastutkintoon liittyen, jonka jälkeen huoltajat esittivät tarkentavia kysymyksiä.  Ylioppilastutkintoa koskevaa tietoa löytää Sibelius-lukion opinto-oppaasta  sekä ylioppilastutkintolautakunnan nettisivuilta.

IMG-20181025-WA0007
Rehtori Hannu Rantala kertoo tärkeää asiaa ylioppilastutkinnosta.

Psykologian lehtori Minka Kallio puolestaan puhui osuvasti ja tunteita herättävästi nuorten stressistä ja siitä, miten vanhemmat voivat tukea nuoria stressinhallinnassa. Juhlasaliin oli tuotu opiskelijoiden aiheesta laatimia miellekarttoja. Jo ennen varsinaisia illan puheenvuoroja vanhemmat pääsivät tutustumaan näihin julisteisiin. Iloisella stressillä Minka Kallio viittasi siihen, miten kaikki stressi ei ole pahaa stressiä vaan pienissä annoksissa se voi olla myös suorituskykyä parantavaa. Puheenvuorossaan hän viittasi opiskelijoiden kokemuksiin ja siteerasi heidän lausumiaan. Itselleni jäi mieleen erityisesti se, miten pienillä arkisilla asioilla on merkitystä stressinhallitsemisessa: nukkumisella, hyvällä ruualla ja läheisyydellä. Läheisyyden ja rapsuttelun tuomaa iloa ja stressiä lievittävää vaikutusta on tuonut myös koulukoira Woitto, josta Minka Kallio kertoi myös. Woitosta voi lukea lisää täältä.

IMG-20181025-WA0005
Lehtori Minka Kallio kertoo iloisesta stressistä.

Tilaisuuden lopuksi Sibelius-lukion ympäristötiimin opiskelijajäsenet Ella Piiroinen ja Nea Lundell puhuivat siitä, miten ympäristökysymykset saattavat stressata ja painaa mieltä. He kertoivat lyhyesti koulun ympäristötiimistä ja esittivät joitain keinoja, mitä kuka tahansa voi tehdä pienentääkseen omaa osuutta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos haluaa ottaa selvää, ovatko omat elämäntavat ympäristön puolella vai sitä vastaan, sen voi testata helposti vaikka tällä Sitran Elämäntapatestillä.

IMG-20181025-WA0002
Ella Piiroinen ja Nea Lundell kertovat yksilön vaikutusmahdollisuuksista ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s