Kamarimuusikot Krunafestareilla

Lue musiikinopettaja Alma Muukka-Marjovuon kamarimusakuulumiset!

Sibelius-lukion kamarimusiikkiopiskelijani osallistuvat Kruununhaan kaupunginosapäiville eli Krunafestareille 28.9. klo 13. Konserttipaikaksi tarjottiin arvokasta Kansallisarkiston vanhaa tutkijasalia osoitteessa Rauhankatu 17. Tervetuloa kuuntelemaan!

Käydessäni elokuussa katsastamassa paikkaa, mieleeni palasi tutkijaelämäni viitisen vuotta sitten. Juuri samassa salissa olin niin syvällä historiallisessa aiheessani, että tunsin kohtaavani tutkimani Lilli Törnuddin henkilökohtaisesti hänen kirjeitään lukiessani. Puistatus!

b3bcb363-5772-4fa8-a1d6-2cb4417d87a5

Kansallisarkisto onkin paikka, jossa virallista historiaa säilytetään. Siellä on kymmeniä hyllykilometrejä arkistoaineistoa, joista varhaisimmat ovat 1300-luvulta. Tietoa on miljardeja sivuja!

Kunnioituksesta värisevällä mielialalla keskeytämme tutkijoiden kohtaamiset ja valloitamme salin! Ryhmät ovat tänä syksynä muodostuneita eli vastakohdaksi arkiston pysyvyydelle erittäin tuoreita. Ryhmät ovat seuraavat:

IMG_E5790
1.  Tara Assinen (viulu), Anna Tergoev (piano) ja Onni Paloheimo (sello).
IMG_E5834
2. Linnea Piispanen (viulu), Anna Smedjebacka (viulu), Elina Vehmaa (oboe) ja Saana Jukarainen (piano).
IMG_5843
3. Mona Wager (viulu), Lilja Mäkelä (piano) ja Elviira Juvonen (huilu).
IMG_E5801
4. Ella Martelius (nokkahuilu) ja Ella Vahteristo (piano).
IMG_E5837
5. Riikka Mäki (huilu) ja Eetu Yrjänä (kitara).
IMG_E5804
6. Eero Pietiläinen (viulu), Juho Kerminen (kitara) ja etualalla Valtteri Koivumies (piano). Kuvasta puuttuu Adam Korhonen (oboe).
IMG_5831
7.  Aino Uutela (piano) ja Sofia Chambon (piano).

Ohjelman viimeisestä ryhmästä, Unna Nousiaisesta (pasuuna) ja Joni Taskisesta (alttoviulu) ei ole kuvaa sillä Jonin ja Unnan duetto ei ole kamarimusiikkituntien tuotosta vaan konsertin kiinnostava omatoiminen jokeri!

Kamarimusiikkiryhmien esittämät sävellykset ovat pääosin vanhempaa kamarimusiikkia, kuten Sibeliusta, Janitschia, Bigagliaa, Costea ja Beethovenia… Uudempaa kamarimusiikkia edustaa Taneli Kuusiston Sonatiini opus 19, joka sekin on nimeltään ”Sonatiini” vanhaan tyyliin. Yksi jazzstandardikin mukaan putkahti eli George Shearingin Lullaby of Birdland vuodelta 1952. Uusinta tuotantoa edustaa Sibelius-akatemiassa sävellystä opiskelevan Sofia Chambonin oma teos Danse Carrée, jota säveltäjä myös itse soittaa!

Teksti ja kuvat: Alma Muukka-Marjovuo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s