Koulukoira Woitto Sibiksessä

Psykologian luokassa on tehnyt ensimmäisiä työpäiviään Woitto, puolivuotias allergiaystävällinen labraduudelin pentu. ❤ Välituntisin kuka tahansa voi tulla rapsuttelemaan Woittoa. Oppituntien aikana se pääasiassa makoilee rauhallisena ja rentona omalla paikallaan opettajanpöydän alla. Paikka on sen oma turvapaikka, jossa sen annetaan olla rauhassa. Opiskelijoiden tehdessä itsenäistä työtä Woitto saattaa hakeutua jalkoihin nukkumaan.

Woitto1

Koiralla on tutkitusti monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Niinpä Woiton läsnäolo ja silittely lisää oksitosiinin tuotantoa, alentaa kortisolitasoa ja verenpainetta, rentouttaa ja näin vähentää stressiä. Jo pelkkä koiran läsnäolokin luokassa rauhoittaa. Ja tällä kaikella on tietenkin myönteinen vaikutus oppimiseen ja muistiin.

Woitto3

Woitto4

Opiskelijat ovat ottaneet Woiton myönteisesti ja innolla vastaan. Se on tuonut ”iloa, rauhaa ja söpöyttä mun päivään”. ”Kun käy silittelemässä sitä, on mukava lähteä seuraavalle tunnille.” ”Se vaan niin rauhoittaa.”  ”Woitto valloitti sydämeni! En muista milloin viimeksi keskityin ja työskentelin yhtä hyvin kuin tänään.” ”Woitto lisäsi energiaa ja siten keskittymistä. Ihan best day evör!”

Woitto valloitti sydämeni! En muista milloin viimeksi keskityin ja työskentelin yhtä hyvin kuin tänään.

Woitto2

Woitto5

Woitosta koulutetaan koiraa erilaisiin koira-avusteisiin toimintoihin. Se on koulumaailman lisäksi tehnyt jo käyntejä vanhusten hoitolaitoksessa. Mikä tahansa koira ei sovellu koira-avusteiseen työskentelyyn. Koiran täytyy nauttia sosiaalisesta kanssakäymisestä ja ottaa kontaktia ihmiseen. Sen pitää olla rohkea ja avoin sekä sietää erilaista kosketusta. Se ei saa olla levoton eikä haukkuherkkä. Ja ennen kaikkea koiralla pitää olla hyvä stressinsietokyky.

Woitto6
Woitto on peruspersoonallisuudeltaan iloinen, avoin ja rauhallinen. Se on ihmisrakas ja oppivainen. Tervetuloa tutustumaan – lähtökohtaisesti Woitto rakastaa kaikkia!

Teksti ja kuvat: Minka Kallio

Yksi kommentti artikkeliin ”Koulukoira Woitto Sibiksessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s