Säätöä ja soittoa Saksassa – Sinfiksen matka Ulmiin

Sinfis teki lokakuussa unohtumattoman konserttimatkan Saksaan, Ulmin kaupunkiin. Lue Effi Anttilan matkakertomus!

Niin kuin ryhmämatkoihin aina, kuului tähänkin matkaan paljon säätöä ja lisäjärjestelyitä. Porukkaa laskettiin edestakaisin moneen kertaan ja puuttuvia ihmisiä odoteltiin milloin missäkin… Ja vaikka pääsimme turvallisesti Müncheniin ajallaan, kävi ilmi, että bussikuskimme olikin odottamassa meitä Ulmin Humboldt-Gymnasiumilla (lukiolla) parin tunnin ajomatkan päässä, eikä suinkaan lentokentällä!  Mutta hyvässä seurassa odotteluaikakin kului kuin siivillä. Kaikki kommellukset paransivat yhteishenkeä ja tekivät matkasta entistä ikimuistoisemman.

Sinfis 7

Ulm on (ainakin saksalaisessa mittakaavassa) melko pieni, mutta kaunis kaupunki, jonka läpi virtaa Tonava. Joka puolella vanhassa kaupungissa on söpöjä saksalaisia tyypillisiä ristikkotaloja, kahviloita ja pieniä siltoja, jotka johdattavat tunnelmallisille pikkukaduille. Kaupungin tärkein nähtävyys on upea kirkko, jonka kirkontorni komeilee maailman korkeimpana tuoden särmää vanhoille rakennuksille. Majoituimme kaikki isäntäperheissä ja pääsimme tutustumaan saksalaiseen kulttuuriin aivan läheltä.

Sinfis 2

Sinfis 4

Sinfis1

Sinfis 5

Konserttipäivänä suuntasimme musiikkikoululle kenraaliharjoituksiin. Illan konserttia mainostettiin kaduilla ja musiikkikoululla ahkerasti esitteillä. Musiikkikoulu oli vanhan uimahallin tiloissa eli kaiku oli sen veroinen, kuulosti kyllä hyvältä! Illan konsertissa oli paljon yleisöä, yhteishenki meidän soittajien välillä oli upeaa ja tunnelma konsertissa sanoinkuvaamaton. Ei siinä kyllä voinut sen onnistuneen konsertin jälkeen muuta kuin hymyillä, kun aplodit raikuivat kivisalissa. Emme ole koskaan soittaneet niin hyvin, ja saimme älyttömästi kehuja. Myös itse Juhani Lamminmäki vaikutti erittäin tyytyväiseltä orkesterin sointiin.

Seuraavana aamuna meillä oli konsertti vanhainkodilla. Se oli myös omalla tavallaan aivan erityinen kokemus. Vanhukset tykkäsivät kovasti ja tunnelma oli todella läheinen ja mukava.

Sinfis 6.jpg

Loppupäivät meillä oli mukavaa yhdessäoloa isäntäperheidemme kanssa, ja pääsimme tutustumaan paikallisen orkesterin soittajiin. Kävimme päiväretkellä Stuttgartissa, jossa tutustuimme mm. Mercedes Benz -museoon, shoppailimme ja vietimme aikaa yhdessä.

Sinfis 9

Sinfis 8

Matka oli kokonaisuudessaan upea. Siihen sisältyi naurua, upeita musikaalisia elämyksiä, sekä onnistumisia ja ihanaa yhdessäoloa. Säätöä sisältyi kaikkiin päiviin ja kaikkiin tilanteisiin, mutta niistä selvittiin mahtavien opettajiemme ansiosta. Kiitos siis Juhani Lamminmäki, Juha Salo ja Päivi Nummela. Kiitos myös kaikki sinfisläiset ihanasta seurasta ja mukavista hetkistä! Lähtisin vaikka heti uudelleen.

Teksti: Effi Anttila
Kuvat: Markus Feldt ja Päivi Nummela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s