Maratonkonsertit: kattava kavalkadi musiikin ja tanssin riemua!

Marraskuun lopuksi 19.11. ja 21.11. Sibelius-lukion lukuvuotta riemastuttivat jälleen maratonkonsertit. Aurinko paistoi, kun lauantain maratonkonsertti alkoi klo 13. Tanssi ja musiikki sykähdyttivät. Bändimaraton jatkoi maanantai iltana esiintymisilottelua ja musiikin hurmaa kulttuuriareena Gloriassa. Tarjonnan monipuolisuus, laajuus ja laadukkuus ilahduttivat yleisöä.

dsc_9746

Maratonkonserteilla on pitkät perinteet. Vuonna 1980 on järjestetty ensimmäinen solisti- ja kamarimusiikkikonsertti. Arkistojen kätköstä löytyi Maratonkonsertin bändipuolen ohjelma vuodelta 1982. Siinä oli ohjeistus, että vaihdoissa ei tarvitse pitää kiirettä, jotta ohjelma-aikaa saataisiin venytetty. Tämä herättää tietenkin hilpeyttä, sillä jo pitkään haaste on ollut pikemminkin päinvastainen: esityksiä on niin paljon ja tapahtumakokonaisuuteen menee kaksi päivää. Käsiohjelman mukaan esiintyviä ryhmiä oli tänä vuonna 154, kuorolaisia jo yksistään 180 ja tanssijoita 70. Bändimaratonissa bändejä oli yhteensä 43.

dsc_9904dsc_9916

Maratonkonsertit ovat iso rupeama. Usean päivän ja monen tunnin tapahtumat vaativat suunnittelua ja järjestämistä. Taideopettajien lisäksi tapahtumien järjestelyihin osallistuu koko koulu. Suurin vastuu kokonaisuudesta on tietenkin taideopettajilla, unohtamatta tietenkään itse esiintyviä taiteilijoita eli opiskelijoita. Opiskelijat harjoittelevat ja valmistautuvat muun koulutyön ohessa – kyseessä on siis aikamoinen ponnistus juuri ennen koeviikkoa.

Tällaisien tapahtumien äärellä tuntee syvää kiitollisuutta ja ylpeyttä siitä, että saa olla osa tällaista hienoa kouluyhteisöä. Kiitos siis kaikille, jotka mahdollistitte nämä huippuhienot taidekarkelot!

dsc_9801dsc_9884dsc_0004dsc_9791dsc_0010dsc_0005dsc_9862dsc_9930tenhokorhonenonnipietilaiiristiinaheinonensaarahamalainenolivermularigloriathumbnail_img_1125thumbnail_img_1098Kuvat: kahdeksan ensimmäistä Robin Vuorinen, seuraavat kaksi Pekka Juvonen ja kaksi viimeistä Alma Muukka-Marjovuo. Tarkemmat kuvatekstit päivitän myöhemmin, kun tekniset ongelmat korjaantuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s