Joulupotpuri matkaan käy!

Sibiksen joulupotpuri lähtee taas tien päälle 11.–18. joulukuuta. Kiertue käsittää kaikkiaan 15 konserttia Kotkassa, Kouvolassa, Joroisissa, Nurmeksessa, Kajaanissa, Pihtiputaalla ja Peurungassa.

Kiertueen paluukonsertit koulussa maanantaina 19. päivä klo 18 ja 19.30.

Mukana on kaikkiaan 49 laulajaa,soittajaa, tanssijaa ja teknistä henkilökuntaa. Potpureita on tehty jo yli 30 vuotta, nykyisen alkumetrit otettiin parikymmentä vuotta sitten. Kiertueelle lähdettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, kun Sibelius-lukio oli remontin vuoksi vuoden Konalassa väistötiloissa.

Yksi kommellus vuosien varrelta on jäänyt pysyvästi mieleen:

Olimme yötä Viitasaarella seurakunnan leirikeskuksessa. Heräsin ennen muuta porukkaa ja huomasin ennen keikoille lähtöä, että joltakin oli jäänyt pizzan puolikas yöksi keittiön pöydälle. Ruokaahan ei saa heittää hukkaan, ja niinpä siinä söin kuivakkaan ja vähän eiliseltä maistuvan aamiaisen. Virhe!

Heti ensimmäisen konsertin alkusävelien soidessa kävi selväksi, etten kasvavan pahan olon kanssa selviytyisi keikan loppuun. Näytin rumpalille epämääräistä ”jatka ilman mua”-merkkiä, ja kun Christmas Song alkoi soida, kävelin kylmän viileästi pukuhuoneeseen päästämään ylös sen, joka jo hetken oli kolkutellut kurkunpään tienoilla. Olo parani kerralla, ja suupieliä pyyhkien marssin pian takaisin potpurilaisten epäuskoisesti seuraten lievästi poikkeavaa koreografiaani. Musiikki ei katkennut vaan kaikki hoitivat hommansa kohtuullisen pokkana.

Joulupotpuritunnelmaa – katso video!

Teksti: Hannu Sorsa

Video: Juho Saukko

Kuva: Silvia Hosseini (vuoden 2015 joulupotpurin päätöskonsertista)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s