Think globally, act locally! 4.11. Ympäristötempaus koululla, ilmastosopimus Pariisissa

Perjantaina sinisessä aulassa järjestettiin jo perinteeksi muodostunut ympäristötempaus. Kangaskasseja painettiin tohinalla niin, että miltei kaikki kangaskassit olivat painettu ennen kuin tapahtuma oli virallisesti alkanutkaan. Seuraavalla kerralla täytyy varautua paremmin. Tiedoksi, että uusi mahdollisuus kangaskassien painamiseen koittaa pikkujoulutunnelmissa.

img_6737

Sibelius-lukio on Vihreä lippu-sertifikoitu koulu. Tämä tarkoittaa sitä, että koulumme ympäristötoimintaa suunnitellaan, arvioidaan ja kehitetään Suomen ympäristökasvatusseuran kriteerien ja ulkopuolisen arvioinnin avulla. Tavoitteena on, että ympäristön huomioiminen on koko koulun yhteinen asia.

img_6746

Tämän lukuvuoden teemat ovat eläinten hyvinvointi ja ruokaan liittyvät eettiset kysymykset sekä koulumme siisteys. Ympäristöongelmien edessä usein turhauttaa: miten minä muka voin vaikuttaa mihinkään? Voit aloittaa läheltä. Työsarkaa on paljon, eikä ison koulun ympäristövaikutukset ole yhdentekevät. Tule siis mukaan koulumme ympäristötiimiin ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen. Meillä on jo mukava porukka, mutta mukaan mahtuu aina. Tutun ympäristösloganin hengessä: think globally, act locally!

img_6743

Ympäristötahtumassa emme päivämäärän historiallisuutta ymmärtäneet todeta, mutta todettakoon se tässä – 4.11. astui voimaan Pariisin ilmastosopimus. Tämä on hienoa! Voimaan astuminen tarkoittaa sitä, että 187 maata on ensimmäistä kertaa valmiita vähentämään päästöjään. Ilmastosopimus asettaa rajoja niin asumiseen, liikenteeseen kuin maatalouteenkin ja sitä kautta syömiseen. Ylen 4.11. julkaistussa uutisessa todetaan, että esimerkiksi Suomessa pitää vähentää päästöjä näillä sektoreilla 39 prosenttia vuoden 2005 tasosta. Lähdetään siis yhdessä kantamaan oma kortemme kekoon. Tapoja on monia.

img_6750

Lopuksi vielä ympäristöaiheinen leffavinkki. Globaaliin näkökulmaan voi perehtyä katsomalla National Geographicin tuottaman dokumentin Before the Flood. Dokumentissa YK:n rauhanlähettiläs Leonardo Digaprio kiertelee ympäri maailmaa perehtyen ilmastonmuutoksen syihin, lieveilmiöihin ja vaikutuksiin, sekä vaikutusyrityksiin tilanteen hillitsemiseksi. Kohteina ovat esimerkiksi tulvivat kadut Floridassa, sateiden turmelemat pellot Intiassa ja savusumuinen Peking. Leffa julkaistiin 30.10.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s