Miten valmistautua pääsykokeisiin?

Lue abiturientti Aino Szalain hyväksi koetut vinkit siihen, kuinka valmistautua pääsykokeisiin. Viulistina Aino lähestyy aihetta soittoharjoittelun kannalta, mutta menetelmiä voi soveltaa erinomaisesti myös akateemiseen opiskeluun tai vaikka ylioppilaskokeisiin lukemiseen.

aino.JPG
Aino Szalai esiintymässä Huopalahden kirkon kevätkonsertissa huhtikuussa 2016. Kuva: Timo Nummela.

1.  Aloita ajoissa

Suunnittele etukäteen, milloin aloitat pääsykoeohjelmiston työstämisen. Stressi vähenee huomattavasti, kun kappaleet ovat valmiina jo hyvissä ajoin, eikä ole mitään kamalampaa kuin paniikkiharjoittelu muutama päivä ennen pääsykokeita.

2.  Löydä hyvä ympäristö

Jotkut työskentelevät parhaiten kotona, toiset taas tarvitsevat esimerkiksi koulun harjoitusluokan virikkeettömyyttä motivoituakseen. Kokeile erilaisia ympäristöjä ja valitse sitten se itsellesi sopivin.

3.  Priorisoi oikein

Ikävä kyllä elämässä täytyy välillä uhrata mukaviakin asioita omien tavoitteiden eteen. Ja varmaa on se, ettet pääse pitkälle pelkästään juhlimalla tai Netflixiä katsomalla.

4.  Pane se kännykkä pois

Tiedät kyllä, mistä puhun. Äläkä edes harkitse tietokoneen käynnistämistä.

5.  Älä muuta harjoituskoppiin

Vaikka välillä onkin hyödyllistä viettää koko päivä treeniksellä, sitä ei kuitenkaan kannata ottaa tavaksi. Käy kävelyllä, tapaa ihmisiä, hae motivaatiota mahdollisimman erilaisista tilanteista.

6.  Huolehdi itsestäsi

Fyysinen ja henkinen terveytesi on aina etusijalla. Syö hyvin, nuku riittävästi ja yritä olla rasittamatta itseäsi liikaa, sillä vireystilasi ja soittosi kärsii siitä. Muista että stressaantuneena vastustuskykysi huononee, joten saatat sairastua helpommin.

7.  Harjoittele kaverin kanssa

Motivaatio kasvaa kummasti, kun viereisessä luokassa harjoittelee joku tuttu. Esittäkää toisillenne mahdollisimman paljon keskeneräisiäkin kappaleita, sillä kaikki palaute on hyödyllistä. Varokaa vain, etteivät yhteiset tauot veny liian pitkiksi!

Aino Szalai

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s