Sibis sen kuin sähköistyy

Sibelius-lukiossa valmistaudutaan vähitellen sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Koulumme on tänä syksynä osallistunut sähköisen ylioppilaskokeen teknisiin testauksiin. Tiistaina 29.9. järjestettiin juhlasalissa Helsingin kaupungin lukioiden suuri buuttauskokeilu, jossa kymmenien opiskelijoiden koneet kytkettiin suljettuun verkkoon ja käynnistettiin sähköiseen Abitti-järjestelmään.

Suuri buuttaus
Se Swri Bwttaus: ”Oppi nyt wanha / ia noori / joilla ombi Sydhen toori. / Ylioppilastutcintolautachunnan keskyt / ia mielen / iotca taidhat Somen kielen. / Laki ylioppilastutcinosta / se Sielun hirmutta / mutt rechtori sen tas lodhutta.”

Lokakuun 2.10. puolestaan järjestettiin valtakunnallinen äidinkielen Abitti-harjoituskoe, jonka avulla ylioppilastutkintolautakunta selvitti koealustan teknisten ominaisuuksien toimivuutta. Kokeessa oli media-aiheinen kirjoitustehtävä, jonka aineistona oli erilaisia mediatekstejä – muun muassa audiovisuaalista materiaalia. Pienet tekniset ongelmat selätettiin, ja suurin osa opiskelijoista oli innostuneita mahdollisuudesta kirjoittaa äidinkielen kirjoitelma koneella. ”Kokelaat” antoivat hyviä ehdotuksia koealustan kehittämiseksi.

Abitti
Mortti-luuranko aistii Abitti-harjoituskokeen haudanvakavaa tunnelmaa.

Ylioppilaskoe sähköistyy vähitellen. Ensimmäiset sähköiset kokeet järjestetään saksassa, maantieteessä ja filosofiassa ensi syksynä 2016. Lisätietoja hankkeesta on Digabi-sivustolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s