Vibrafonivoittaja Casper Lidsle haastattelussa

Sibelius-lukion opiskelija Casper Lidsle voitti 13:nnen Italy Percussion Competition -kilpailun vibrafonisarjan. Kilpailu on osa lyömäsoitinfestivaalia, johon kuuluu maailman huippusoittajien pitämiä mestarikursseja ja kilpailuja eri lyömäsoittimille. Kansainvälinen tapahtuma järjestettiin Montesilvanossa 15.–20. syyskuuta.

Casper

Syksyiseen Helsinkiin palannut Casper toteaa tunnelman olevan voiton jälkeen ”erittäin hyvä”. Hän kertoo osallistuneensa samaan kilpailuun edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Silloin hän tuli kolmanneksi. Tämänkertaisessa finaalissa Casper soitti N. J. Zivkovicin kappaleen Suomineito ja David Friedmanin Texas Hoedownin. Vaikka kaikki sujui hyvin, voitto yllätti:

Huomasin finaalissa esiintyessä, että tuli joitain vääriä ääniä. Sain silti hyvän soittofiiliksen ja soittaminen tuntui hauskalta. Tiesin, että voi olla mahkuja, mutten uskaltanut toivoa voittoa.

Tuomareiden mukaan soitto oli pienistä virheistä huolimatta niin uskottavaa, että sillä lunasti ykkössijan nuorimpien sarjassa.

Casper kertoo, että kilpailumatkan suurinta antia olivat voiton ja mahtavien mestarikurssien ohella kontaktit muihin soittajiin:

Festivaalilla oli porukkaa ympäri maailman. Tutustuin esimerkiksi yhteen ruotsalaiseen, jonka kanssa sovittiin, että menen Tukholmaan soittotunnille.

Casper on soittanut eri lyömäsoittimia jo 12 vuotta. Vibrafonisti hän on ollut kolmannelta luokalta alkaen. Hän kertoo pitävänsä vibrafonista eniten sen monipuolisuuden vuoksi:

Vibrafoni on jazz-soitin, soolosoitin, säestyssoitin. Sillä voi soittaa sellaista, mitä muilla lyömäsoittimilla ei voi.

Onnea Casperille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s