San Francisco Girls Chorus tyttökuoron vieraana

Sibelius-lukion tyttökuoro isännöi (vai pitäisikö sanoa emännöi) maailmankuulua San Franciscon tyttökuoroa kesäkuussa.

Grammy-palkittu San Francisco Girls Chorus on yksi maailman arvostetuimmista nuorisokuoroista, joka tunnetaan monipuolisuudestaan ja merkittävästä koulutustoiminnastaan. Ennakkoluuloton ryhmä on esiintynyt presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa, ja sen laulua on kuultu elokuvissa Lahjakas Mr. Ripley ja Taivaan tuolla puolen. Kuoro tekee säännöllisesti yhteistyötä muun muassa San Franciscon sinfoniaorkesterin ja oopperan kanssa, ja se on julkaissut useita levytyksiä italialaisesta barokista yhdysvaltalaiseen nykymusiikkiin. Kuoro konsertoi vuosittain Yhdysvalloissa ja ulkomailla.

SFC
San Francisco Girls Chorus Temppeliaukion kirkossa.
Sibelius-lukion tyttökuoro.

SFGC oli Sibelius-lukion tyttökuoron vieraana 15.6.2015. Tyttökuorolaiset esittelivät vieraille kesäkuista Helsinkiä. Oikuttelevasta säästä huolimatta sanfranciscolaiset viihtyivät kaupunkikierroksella.

Tyttökuoro harjoittelee illan konserttia varten.

Vierailupäivä huipentui Temppeliaukion kirkon American Vanguard -konserttiin. Upeassa konsertissa kuoromme lauloi Reijo Aittakummun johdolla eurooppalaista ja yhdysvaltalaista nykymysiikkia, muun muassa Einojuhani Rautavaaran, Arvo Pärtin ja Randall Thompsonin sävellyksiä. Uusin teos oli 17-vuotiaan tyttökuorolaisen, Nomi Enckellin, ”Toivomus” tältä vuodelta. Sanfranciscolaiset puolestaan esittivät muun muassa John Adamsin, John Cagen, Philip Glassin ja Meredith Monkin sävellyksiä. Kuoroa johti Valérie Sainte-Agathe.

Tyttökuoro ja SFGC nähtiin lavalla myös yhdessä.
Valérie Sainte-Agathe.

SFGC:n vierailu huomioitiin mediassa. Helsingin Sanomien kulttuurisivuilla on luettavissa kuoroa käsittelevä artikkeli: Brändikuoro tavoittelee suuria yleisöjä – kuuluisa tyttökuoro piipahtaa kiertueel­laan myös Suomessa.

Reijo sai Amerikan-vierailta muistoksi Polaroid-kuvan tyttökuorosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s