Äikänope fiilistelee

Monien mielikuvissa äidinkielen ja kirjallisuuden opiskelu koostuu lähinnä kielenhuollon suositusten tankkaamisesta ja ainekirjoituksesta. Tehdään äidinkielentunneilla toki näitäkin, mutta oppiaineeseen kuuluu myös kaikkea muuta kiinnostavista kirjallisuuskeskusteluista musiikkivideoanalyysiin. Kevätlukukaudella 2015 olemme muun muassa pohdiskelleet elämänfilosofisia kysymyksiä, perehtyneet nykytaiteeseen, oppineet itsepuolustusta ja nauttineet pullakahvit.

3-kurssilaisten kanssa kanssa tutustuimme kotimaiseen nykyrunouteen, luimme näytelmiä ja opiskelimme lyriikan, proosan sekä draaman analysoimista. Lisäksi kävimme Ryhmäteatterissa katsomassa Gogolin teksteihin pohjautuvan Mielipuolen päiväkirjan. Näytelmää pohdittiin muun muassa tekemällä julisteita sen käsittelemistä teemoista.

Hassuttelu 5

Hassuttelu 7

”Äikkä seiskaan” eli puheviestinnän kurssiin kuuluu olennaisesti kaikenlainen hassuttelu ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle hyppääminen, joiden tavoitteena on saada kurssilaiset rentoutumaan, luottamaan toisiinsa ja rohkaistumaan niin sosiaalisissa tilanteissa kuin esitelmien pitämisessä.

Puheviestinnän kurssilla olemme olleet yleisönä kuuntelemassa irlantilaista musiikkia...
7- kurssilla olimme yleisönä kuuntelemassa irlantilaista musiikkia…

Hassuttelu 14

…ja katsomassa teatteri Jurkan Oikeusjuttu-näytelmää. Kuvassa väliaikahengailua.
Tutustuimme uusiin makuihin…
Hassuttelu 17
…jotka eivät kaikki olleet aivan mieluisia.
Puheviestintään on kuulunut myös itsepuolustustaitojen opiskelu…

Hassuttelu 11

Hassuttelu 2
…sekä helikopterin muodostaminen.

Kevätlukukauden kohokohtia oli luovan kirjoittamisen kurssi (ÄI10), josta voi lukea lisää artikkeleista Luovan kirjoittamisen ilta, Luovan kirjoittamisen illan satoa I, II & III sekä Kustannustoimittaja kylässä.

Ystävänpäivänä luovan kirjoittamisen kurssi keskeytyi romanttiseen serenadiin.
Luovan kirjoittamisen oppitunti keskeytyi ystävänpäivänä romanttisen serenadin ajaksi.

9-kurssilla perehdytään kirjoittamiseen ja nykykulttuuriin. Tämän kevään kurssilla vierailimme Kiasmassa ja näimme Kansallisteatterin Slava!-näytelmän. Robert Mapplethorpen teokset, Face to Face -näyttely ja näytelmässä käsitelty Venäjän politiikka synnyttivät keskustelua.

Ella ja Veera tutkivat nykytaidetta.
Ella ja Veera tutkivat nykytaideteosta Kiasman Face to Face -näyttelyssä.
Obeda, Pobeda ja 9-kurssin söpöliinit.

9-kurssilla pidettiin lisäksi puheenvuoroja nykykirjallisuudesta, keskusteltiin novelleista ja inspiroiduttiin muun muassa Jantso Jokelinin ja David Foster Wallacen esseistä. Wallacen tekstin pohjalta opiskelijat ideoivat ohjeita, joita jokaisen nykyihmisen kannattaisi noudattaa. Eräs 9-kurssin opiskelija totesi Kiasma-vierailullamme, että ”Hosseini, sun elämä vaikuttaa täydelliseltä”. Voin vakuuttaa, ettei se täydellistä ole, mutta joskus se tuntuu lähes täydelliseltä, kun saa opettaa nuoria, jotka ajattelevat elämästä näin viisaasti:

Hassuttelu26

Hassuttelu27

Hassuttelu25

9-kurssi päättyi koeviikolla aineistopohjaisen esseen kirjoittamiseen. Koska opettaja oli epähuomiossa perinyt liikaa rahaa teatterilippuja varten, käytettiin ylimääräiset rahat kahvi- ja pullatarjoiluun.

Hassuttelu28

Ikkunalaudalla hibiskus avasi nuppunsa koeviikon ja tulevan kesäloman kunniaksi. ❤

Tämä on ollut hieno kevät. Lehtori Hosseini kiittää kaikkia äikänkurssilaisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s