YO!

Kevään ylioppilaskirjoitukset käynnistyivät jo helmikuun alkupuolella äidinkielen ja kirjallisuuden tekstitaidon kokeella ja kielten kuunteluilla. Tänään alkoi kirjallisten kokeiden ankara taival, kun abiturientit ahersivat äidinkielen esseekokeen parissa.

Esseessä sai valita monenlaisista aiheista vitseistä klassiseen musiikkiin ja suomalaisesta köyhyydestä isänmaallisuuteen. Eri uskonnoista oli mahdollista valita parhaat palat tai pohtia, mitä internetin hakukoneiden suosituimpien hakusanojen listat kertovat ajastamme. Tässä esimerkkinä vuoden 2013 suosituimmat ”Miten”-haut top 10:

1. Miten iskeä mies

2. Miten saada sixpack

3. Miten saada unta

4. Miten rikastua

5. Miten maalataan puuta

6. Miten kettu ääntelee

7. Miten saada kuume

8. Miten ymmärtää naista

9. Miten pääsiäinen määräytyy

10. Miten ruskettua parhaiten

– Zipipop Freud Oy:n mukaan.

IMG_2478
Kuva-analyysitehtävässä tuli pohtia ihmisen suhdetta toisiin lajeihin norjalaisen taiteilija Per Maningin valokuvien pohjalta. Esseevihkon kannessa oli tämä sydäntäsärkevä Orcar-hylje 😦

Ylioppilastutkintolautakunnan protokolla on arvioni mukaan toisena tiukkuuslistalla heti puolustusvoimien jälkeen. Tästä syystä esseittensä parissa pakertavista kokelaista ei saanut ottaa valokuvaa. Heti kirjoitusten jälkeen napattu otos tyhjästä salista huokuu kuitenkin tunnetta siitä, että ahkeroitu on:

IMG_2480

Seuraava kirjoitusurakka on keskiviikkona 11.3. Silloin puurretaan psykologian, filosofian, historian, fysiikan ja biologian parissa.  Perjantaina 13.3. on vuorossa vieraan kielen pitkä oppimäärä; maanantaina 16.3. toinen kotimainen. Keskiviikkona 18.3. lasketaan matematiikkaa, ja perjantaina 20.3. on reaalikokeen toinen osio: uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto.

Kirjoitukset päättyvät Sibelius-lukion osalta maanantaina 23.3. vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen, sillä sibisläisissä ei taida olla ketään saamea äidinkielenään kirjoittavaa. Opettajien osalta yo-työ päättyy tietysti vasta, kun kokeet on korjattu. Puuh.

Tsemppiä abiturienteile ja opettajille! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s